Ekonomi

Amgen hisseleri obezite ilacına ilişkin olumlu güncellemenin ardından yükseldi, analistler fiyat hedefini artırdı

Perşembe günü Amgen (AMGN), kilo vermeye yönelik deneysel hapının geliştirilmesini durduracağını açıkladı. Şirket dikkatini enjekte edilebilir ilacını ve obezite tedavisi için geliştirilmekte olan diğer ürünlerini ilerletmeye kaydıracak.

“Oral uygulama için hap ile gözlemlediğimiz sonuçlara dayanarak, geliştirilmesine devam etmemeye karar verdik. Obezite tedavisi alanında kaynaklarımızı MariTide ve diğer bazı preklinik projelerin ilerletilmesine tahsis ediyoruz,” dedi Amgen’in bilimsel araştırma başkanı Jay Bradner Perşembe günü finansal performans tartışması sırasında.

Şirketin hisseleri Cuma günü piyasa açılmadan önceki işlem seansında %14’ü aşan bir artış yaşadı.

MariTide olarak adlandırılan enjekte edilebilir ilaç, ara aşamadaki bir denemenin ortasında yer alıyor. Bu deneme, obez ya da aşırı kilosu olan ancak diyabet hastası olmayan katılımcıları içeriyor. Amgen bu çalışmadan elde edilen ilk bulguları yıl içinde kamuoyuna açıklamayı planlıyor. Bradner ilk sonuçlardan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Ayrıca Amgen, MariTide için gelişmiş bir deneme düzenlemek üzere sağlık düzenleme kurumlarıyla birlikte çalışıyor. Şirket ayrıca diyabet tedavisi için ilacın ikincil bir denemesine yönelik niyetlerini de açıkladı.

Jefferies analistleri, MariTide ile ilgili cesaret verici açıklamaların “endişeleri hafifletmesi ve şimdiye kadarki olumsuz beklentileri karşılaması ve Amgen’in hisse senedi değerinin artmasına katkıda bulunması gerektiğini” belirtti.

“Amgen’in hisse senedi fiyatında son birkaç aydır yaşanan düşüşün ardından, bu noktada Amgen’e olumlu yaklaşıyoruz. Hisse başına kazanç duyurusu geride kaldıktan sonra ya da ‘133 ile ilgili yıl ortası raporundan sonra veya daha kesin olarak yıl sonunda obezite tedavisine ilişkin Faz II verilerinden sonra, sonuçların en olumlu veya beklenen senaryolarla uyumlu olması halinde, özellikle de yatırımcılar arasında bu verilere ilişkin önemli endişeler göz önüne alındığında, hisse senedi fiyatının yükselebileceğini tahmin ediyoruz.”

3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Aynı zamanda, BMO Capital Markets analistleri MariTide’ın başarılı olma olasılığına ilişkin tahminlerini %35’e yükselterek şirketin hisse senedi için fiyat hedeflerini hisse başına 355 dolara çıkardılar.

Bu makale yapay zeka teknolojisi kullanılarak üretilmiş ve çevrilmiştir ve bir editör tarafından gözden geçirilmiştir. Daha fazla ayrıntı için lütfen Hüküm ve Koşullarımıza bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu