Haber

Avusturya arama kurtarma ekibi ‘Üstün Başarı Madalyası’ ile ödüllendirildi

Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan ve 11 ili etkileyen depremlerin yaşandığı Avusturya Silahlı Kuvvetlerine bağlı tim, Savunma Bakanı Klaudia Tanner ve Türkiye’nin Ankara Büyükelçisi’nin katılımıyla düzenlenen törenle “Mükemmellik Madalyası” ile ödüllendirildi. Viyana Ozan Ceyhun. sunuldu.

Başkent Viyana’nın yaklaşık 20 kilometre dışındaki Korneuburg kasabasında düzenlenen törende Hatay’da enkazdan 9 kişiyi kurtaran ve 52 yaralıya sağlık hizmeti veren ekipten 3 kişilik ekip, operasyon sırasında yaşadıkları dikkat çekici durumları anlattı. yaklaşık bir hafta süren arama kurtarma çalışmaları.

Ordu bandosunun düzenlediği çeşitli yürüyüşlerin ardından konuşan Türkiye’nin Viyana Büyükelçisi Ceyhun, sarsıntıların hemen ardından Avusturyalı yetkililer ve başta Başbakan Karl Nehammer olmak üzere tüm muhataplarının her türlü yardıma hazır olduklarını ilettiklerini kaydetti.

Avusturya ordusunun deneyimli ekibinin sarsıntı bölgesindeki destek ve yardımlarının önemine değinen Ceyhun, Avusturyalı uzman ekibin sadece Türkiye’de yaptıkları çalışmalarla değil, Türkiye’deki insanların umutlanmasına ve olumlu düşünmesine yardımcı olduğunu söyledi. ama bir gecede her şeyini kaybeden onlarca kurbanla yaptıkları röportajlarla da.

Ceyhun, “Kendi adıma, Cumhurbaşkanım ve burada yaşayan Türk asıllı vatandaşlarımız adına Avusturya arama kurtarma ekibinin ortaya koyduğu emekten dolayı çok teşekkür ediyorum.” söz konusu.

“Türkiye’nin Dostları”

Hatay’da zor şartlar altında insanlara yardım eden Avusturya ekibinin Türkiye’nin “dostu” olduğunu vurgulayan Ceyhun, “dost” kelimesinin Türk toplumu için özel bir anlamı olduğunu belirterek, “Bize yardım edenler her zaman dostumuzdur” dedi. terimini kullandı.

Savunma Bakanı Tanner de söz konusu yıkıcı depremlerde çok sayıda insanın hayatını kaybettiğini ve tarifsiz acılar yaşadığını belirterek, bu zorlu süreçte ihtiyaç sahiplerine büyük bir özveriyle yardım eden Avusturyalı gruba teşekkür etti.

Tanner, Avusturya ordusuna bağlı arama kurtarma grubunun başarılı çalışmalarından dolayı çok sayıda vatandaşın kendilerine çeşitli şekillerde teşekkür ettiğini, özellikle burada yaşayan Türk asıllı vatandaşların sonsuz şükranlarını sunduklarını söyledi.

Yardımların bir an önce bölgeye ulaştırılmasının önemine değinen Tanner, Avusturyalı ekibin insani yardım kapsamında yanlarına aldıkları çeşitli ekipman ve çadırları deprem bölgesine bıraktıkları bilgisini paylaştı.

Tanner konuşmaların ardından Avusturya takımına madalyalarını takdim etti. Büyükelçi Ceyhun, askerlerle bir araya gelerek Türk halkının teşekkürlerini bir kez daha iletti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu