Haber

Ayağından çıkarıp yaşlı depremzedeye giydirdi ama o çizmeleri bir daha giymedi.

Ayağından çıkarıp yaşlı depremzedeye giydirdi ama o çizmeleri bir daha giymedi.

AMASYA – Kahramanmaraş’ta depremde yıkılan binanın enkazından kurtardıkları yaşlı adamın botlarını çıkarıp üzerine giydiği Merzifonlu itfaiyeci Kürşat Aydın’ın görüntüleri bir yıldır gündeme gelmiyor.

6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından Amasya’nın Merzifon ilçesinden hızla Kahramanmaraş’a giden Merzifon Belediyesi itfaiye ekipleri, Trabzon Caddesi üzerinde çöken apartmanın enkazından 36 saat sonra yaşlı bir adamı kurtardı. çıkardı. Bu sırada yaşlı adamın yalınayak olduğunu gören itfaiyeci Kürşat Aydın, kendi botlarını çıkarıp giydi. Botları giyerken şaşırdım ve “Ne yapacaksın?” diye sordum. “Bizi düşünmeyin. Biz bir şeyler giyiyoruz” diye soran yaşlı adama verdiği yanıtla bir kez daha yürekleri ısıttı.

“O günden beri çizmelerimi giymedim.”

Kurtarma çalışmalarının yoğunluğu nedeniyle adını bile soramadıkları yaşlı adamın birkaç saat sonra botları geri getirdiğini anlatan Kürşat Aydın, “Botlarımı o günden beri giymedim. İtfaiyemiz bizim için depremin sembolü oldular.”

“Bir kişinin daha kurtarılması için titizlikle çalıştık”

Enkazdan kurtardıkları yaşlı adamla yaşadıkları diyaloğu asla unutamayacaklarını belirten Aydın, “Amcayı kurtardıktan sonra başka bölgelere taşındık. Bir can daha kurtarmak için çok çalıştık.”

“7 kişiyi sağ kurtarmanın acı tatlı sevincini yaşadık”

Türkiye’yi yas tutan yüzyılın felaketinin hemen ardından Belediye Başkanı Alp Kargı’nın talimatıyla ilk gün 6 kişilik grupla deprem bölgesine gittiklerini hatırlatan Merzifon Belediyesi İtfaiye Şefi Ehil Aydıner, şunları söyledi: 8 gün boyunca görev yaptıkları deprem bölgesinde 7 kişiyi canlı kurtarmanın buruk sevincini yaşarken, çok sayıda cenazeyi de kaybetti. kaldırılmasını sağladıklarını söyledi.

Kentsel arama kurtarma aracı tasarladılar

Daha önce çalıştıkları Kastamonu Bozkurt’ta yaşanan sel felaketinde karşılaştıkları sorunları çözmek için bir kamyoneti karavana çevirdikleri şehir içi arama kurtarma aracı tasarladıklarını belirten Aydıner, “Konaklama imkanı sağlıyoruz. Personelimiz için aracımızda. Afet bölgesinde kullanılacak tüm malzemeleri bulunduruyoruz. Deprem bölgesinde bir anne, aracımızda bebeğini emziriyordu. “Bir saat sonra o bebeği aracımızda uyurken gördüm. Bundan daha mutlu bir şey olamaz” dedi. Amasya’nın 1. derece deprem bölgesinde olduğuna dikkat çeken İtfaiye Şefi Aydıner, Merzifon Belediyesi’nin Merzifon halkına 20 bin deprem çantasını ücretsiz dağıttığını sözlerine ekledi.

haberduzkoy.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu