Ekonomi

BofA anketi Şubat 2022’den bu yana en yüksek küresel büyüme iyimserliğini ortaya koyuyor

Salı günü, Bank of America’nın son Küresel Fon Yöneticisi Araştırması, yatırımcı duyarlılığında önemli bir değişim olduğunu ve küresel büyüme iyimserliğinin Şubat 2022’den bu yana en yüksek seviyesine ulaştığını ortaya koydu. Fon yöneticilerinin görüşlerini bir araya getiren anket, bu yana ilk kez şunu gösterdi: Nisan 2022’de küresel ekonomide beklenen sonuç resesyon değildi. Yatırımcıların üçte ikisi “yumuşak iniş” beklerken, yalnızca onda biri “sert iniş” öngörüyor.

Yatırımcıların iyimserliği faiz oranlarının düşeceği beklentisinden kaynaklanıyor gibi görünüyor; yanıt verenlerin yalnızca %4’ü kısa vadeli faiz oranlarının artacağını, yalnızca %7’si enflasyonun artacağını tahmin ediyor. 85 kişinin çoğunluğu getiri eğrisinin dikleşeceğine inanıyor ve fon yöneticilerinin %46’sı mevcut maliye politikalarının aşırı teşvik edici olduğunu düşünüyor.

Ankette hakim piyasa eğilimlerine de dikkat çekilerek, “uzun Muhteşem 7” sürecinin Ekim 2022’deki “uzun ABD doları” sürecinden bu yana en kalabalık süreç haline geldiği belirtildi. Ayrıca “kısa Çin stokları” en kalabalık ikinci süreç oldu Katılımcıların dörtte biri Çin hisse senetlerinde yapısal zayıflık pozisyonunu savunuyor. ABD borsa boğa piyasasında liderlik söz konusu olduğunda, yatırımcıların %41’i “büyük sermayeli büyümeyi” tercih ederken, bunu %18 ile “küçük sermayeli büyüme” takip ediyor.

Varlık tahsisi açısından küresel hisse tahsisi son iki yılın en yüksek seviyesine ulaşırken, ABD hisse senetlerine tahsis ise Kasım 2021’den bu yana görülmeyen seviyelere ulaştı. Teknoloji sektörüne yapılan yatırımlar Ağustos 2020’den bu yana en yüksek noktaya ulaşırken, tercih değer stokları üzerindeki büyüme stokları Mayıs 2020’den bu yana en yüksek seviyede. Buna karşılık, fon yöneticileri nakit, emtia, gelişmekte olan piyasalar, savunma hisse senetleri ve güçlü hisse senetlerindeki varlıklarını azalttı ve ikincisi Aralık 2020’den bu yana en düşük tahsis seviyesinde oldu.

Ankette ayrıca farklı ekonomik sonuçlara dayalı potansiyel olumsuz süreçler de özetlendi. “Sert iniş” senaryosu için önerilen strateji, ABD, Japonya ve teknoloji stoklarında açık pozisyon verirken nakit ve savunma stoklarında uzun pozisyon almayı içerir. Aksine, “iniş yapmama” senaryosu için önerilen yaklaşım, uzun vadeli emtialara, enerji hisselerine, ABD dolarına ve kısa vadeli tahvillere yönelmektir.

Bu makale yapay zeka yardımıyla oluşturulmuş, bir editör tarafından çevrilmiş ve incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

abana-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu