Haber

Büyükakın: Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı sunuyorum

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Körfez ilçesine yaptığı ziyarette, Kocaeli Kuzey Metro Sınırı 1’inci etabının Cumhurbaşkanlığı kararıyla 2024 yatırım programına alınmasını değerlendirdi. 95 milyar lira yatırım hacmine sahip Kuzey Metro Hattı’nın Kocaeli için çok pahalı olduğunu belirten Başkan Büyükakın, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarımı sunuyorum.”

 

ULAŞIM MASTER PLANI İLE UYUMLU

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşım master programında böyle bir metro hattının yapılmasının bölgenin toplu taşıma sistemi açısından bir zorunluluk olarak görüldüğüne işaret eden Başkan Büyükakın, “Bunun nasıl yapılacağı konusunda çalışmalarımızı uzun süredir sürdürüyoruz. Son olarak konuyu Ulaştırma Bakanımıza ve Cumhurbaşkanımıza sunduk. “Yaklaşık 3 ay önce konuyla ilgili Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi yayımlandı ve yatırım programına alınması süreci tamamlandı” dedi.

 

KÖRFEZDEN KARTEPE’YE KADAR UZANACAK

Yatırım programına alınan Körfez ilçesinden başlayıp Derince, İzmit ve Kartepe’den geçen toplam 35 kilometrelik Kuzey Metro Sınırı’nın ilk etabının 26 kilometre uzunluğunda olduğunu belirten Başkan Büyükakın, “İhaleye çıkıldı. Önümüzdeki dönemde hazırlıklar tamamlanıp başlayacak. Körfez’de biri ticaret odamızın hemen yanında olmak üzere üç istasyon noktası var. İzmit’e doğru iki durak daha var. İkinci etapta üç istasyon daha var. Atalar İlçesi’ne doğru, “Öncelikle Körfez ilçesi tarafından başlatılacak ve bölgenin toplu ulaşım sorununun çözümüne büyük katkı sağlayacak” dedi.

 

BÜYÜKŞEHİR BÜTÇESİNİN 2,5 KATI

Metronun 95 milyar TL’lik yatırım hacminin Büyükşehir Belediyesi bütçesinin neredeyse 2,5 katı büyüklüğünde olduğuna işaret eden Başkan Büyükakın, “Merkezi yönetim bütçesinden böyle bir kaynağın ayrılmasının ve bunun yapılacak olmasının büyük bir önemi var. Şehrimizin kaynaklarının yerli kullanımına ciddi katkı.Gebze-Darıca OSB arasındaki metro hattı yatırımının zamanlamasına ilişkin Ulaştırma Bakanlığı’na talebimizi Sayın Cumhurbaşkanımız memnuniyetle karşıladı.Artık şehrimiz için çok maliyetli bir metro projesine dahil olmuş olduk. Yatırım programında “Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan’a şehrim adına şükranlarımı sunuyorum” dedi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu