Ekonomi

Cevdet Yılmaz, KKTC’de Su Master Planının avantajlarına değindi

Su ve Toprak Kaynakları Master Planı tanıtım toplantısında konuşan Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, tarım ve beslenme dairesinin stratejik bir dal olduğunu vurgulayarak konuşmasına başladı.

Tarımın değerine değinen Yılmaz, bilginin öncülüğünde planlı çalışmanın maliyetinin de altını çizdi.

Cevdet Yılmaz toplantıda yaptığı konuşmada suyun değerini ve projenin çıktılarını şöyle anlattı:

“Su Master Planı sonrası yeni projeler ortaya çıkacak”

Bu projeyi hayata geçirerek toprak ve su potansiyelini daha iyi tanıyacağız. Deprem risklerini hesaplayarak gelecek planları oluşturacağız. KKTC çiftçileriyle faydalı bilgiler paylaşacağız. Üreticilerin görüşleri bu programa yansıtılacaktır. Bu master planın ardından çeşitli projelerle yeni bir yapı oluşacak.

“Önemli olan suyu daha verimli kullanmaktır”

Su çok değerlidir. Değeri giderek artacaktır. Su bitkisel desene göre planlanacak. Tarımda su verimliliği artırılarak toplam su verimliliği de artırılacak. Önemli olan suyu daha verimli kullanmaktır. Amacımız bu verimlilikle birlikte daha fazla su ile katma değer yaratmaktır. Tarımsal sulamayla entegre bir proje. Planlı tarımı geliştireceğiz. Yapılan çalışmalar sanayileşmeyi ve ticareti güçlendirecek. Farklı yansımaları olacak.

“Yeni başarılara imza atılacak”

Bu anlamda siyasi iradenin çok değerli olduğunu belirten Yılmaz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ve KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a teşekkür ederek yeni başarılara imza atılması gerektiğini ifade etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu