Haber

CHP Milletvekili Murat Emir Bütün Öğretmenlerden Özür Dilemeli!

Öğretmenler hakkında aşağılayıcı açıklamalar yapan CHP Ankara Milletvekili Murat Emir’e öğretmen sendikaları tepki gösterdi.

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-İş) tarafından yapılan açıklamada, “Biz yıllardır AKP’nin eğitimi ve işçiyi değersizleştirmeye çalışan politika ve açıklamalarına karşı çalışırken, eğitim emekçilerine yönelik bu üstünlük tarzını Türkiye’de de görüyoruz. Karşıt siyasi partilerin muhalefeti bu konudaki erozyonun göstergesidir.” Maalesef ne kadar büyük olduğunu bir kez daha gösterdi. Bunun son örneği ise CHP Ankara Milletvekili Murat Emir’in katıldığı canlı yayında yaptığı gaflardı. Emir bir belediye başkanını eleştirirken, “Mesleğini biliyor musun? “Hocam” dedi ve bu vahim kelimenin sonuna küçümseyici bir gülümseme koyarak hatasını pekiştirdi.

Sayın Buyruk, “Partinizin Kurucusu Başöğretmendi”

Birlik yetkilileri, belediye başkanlarının liyakat esasına göre atanmadığını, halkın oyuyla seçildiğini belirterek, “Belediye başkanları liyakat esasına göre atanmıyor. Halkın oylarıyla seçilir ve belediye lideri olmak için belirli bir okul yoktur; Halkın iyiliği belirleyici faktördür. Tıpkı milletvekilleri gibi. Başka bir deyişle, her meslek grubundan belediye liderleri olduğu (ve olması gerektiği) gibi, öğretmenlerin de belediye liderleri ve milletvekilleri olarak ortaya çıkmaları aynı derecede doğaldır. Sayın Buyruk, hem ülkesinin hem de partisinin kurucusunun bir Başöğretmen olduğunu, Başöğretmenin Cumhurbaşkanı olduğu dönemde bile sınıfta öğretmenin önüne geçmediğini, ülkenin gelecek nesillerini emanet ettiğini unutmamalıdır. öğretmenlere. Bu vesileyle şunun altını çiziyoruz; Eğitim-İş olarak mücadelemiz herhangi bir partiyle değil, her odakta, eğitimi ve eğitim emekçilerini hedef alan, onları aşağılamaya, değersizleştirmeye çalışan herkesledir. Bu yüzden adınızın önünde hangi partinin veya unvanın olduğunun bir önemi yok. Hiç kimsenin başöğretmenin öğretim kadrosunu değersizleştirmeye hakkı yoktur. “CHP Ankara Milletvekili Murat Emir’i tüm öğretmenlerden özür dilemeye kamuoyu önünde davet ediyoruz” dedi. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu