Ekonomi

Çin ile Gürcistan Arasında Ekonomi ve Ticaret Forumu Düzenlendi

PEKİN, 1 Ağustos (Xinhua) — Çin ile Gürcistan arasında Pazartesi günü Çin’in başkenti Pekin’de bir toplantı düzenlendi. ekonomi ve ticaret forumu. Forumda yaklaşık 230 katılımcı, ikili işbirliği potansiyelini keşfetme konusunda görüş alışverişinde bulundu.

Forum, Çin Uluslararası Ticareti Teşvik Kurulu (CCPIT) ve Gürcistan Ekonomi ve Sürdürülebilir Kalkınma Bakanlığı tarafından ortaklaşa düzenlendi.

CCPIT Lideri Ren Hongbin, iki ülkenin Üretim ve Yol Girişimi ile Gürcistan’ın Orta Koridor planının stratejik uyumunun getirdiği fırsatları değerlendirmelerinin yanı sıra şarap ticareti, yatırım ve diğer önemli alanlarda karşılıklı yarar sağlayan daha yüksek kaliteli platformlar oluşturmasını diledi. değer alanları.

Gürcistan Başbakanı Irakli Garibashvili, daha fazla Çinli şirketin ülkesine yatırım yapmasını ve ticaret, ulaşım ve lojistik, altyapı ve yenilenebilir enerji alanlarında kapsamlı işbirliğini sabırsızlıkla beklediğini söyledi.

Çin ve Gürcistan son yıllarda ekonomik ve ticari işbirliğinde sağlam ilerleme kaydederken, Çin, Gürcistan’ın en büyük ihracat pazarı ve üçüncü en büyük ticaret ortağıdır.

1 Ocak 2018 tarihinde yürürlüğe giren Çin-Gürcistan Serbest Ticaret Anlaşması, Çin ile Avrasya bölgesindeki bir ülkenin ortasında imzalanan ilk serbest ticaret anlaşmasıdır.¦

honaz-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu