Haber

Dünyadaki herkes faiz oranlarını yükseltirken, Türkiye neden düşürüyor? Cumhurbaşkanı Erdoğan gerekçeleri sıraladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti tarafından Atatürk Havalimanı’nda düzenlenen Büyük İstanbul Buluşması’nda vatandaşlara seslendi. Mitinge 1 milyon 700 bin kişinin katıldığını açıklayan Erdoğan gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

“YATIRIMCI GELMESİNİ İSTİYORUZ”

Erdoğan, dünyadaki herkes faiz oranlarını yükseltirken Türkiye’nin neden faiz oranlarını düşürdüğüne de değindi. Erdoğan, “Dünyadaki herkes faizi yükseltirken biz indiriyoruz. Yatırımcı gelsin yatırım yapsın, bankalar gerekli krediyi versin, Türkiye’nin ihracat rakamları patlasın istiyoruz” dedi. söz konusu.

“DÖVİZ REZERVLERİMİZ 115 MİLYAR DOLAR”

Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: “Davos’a gittiğimizde IMF başkanına sordum, ‘Bizden alacağınızı siz mi alacaksınız, alıyorsunuz. O zaman ‘Türkiye’nin siyasetine karışmak senin işin değil, Türkiye’yi ben yönetiyorum’ dedim. Merkez Bankası’nın döviz rezervi 22,5 milyar dolardı, şimdi 115 milyar dolar.

“SORUNLARI BİLİYORUZ”

Ülkemizdeki sorunları da biliyoruz. Deprem felaketiyle birlikte sıkıntıların arttığını biliyoruz. Zaman içinde işlerin nasıl gideceğini kesinlikle göreceğiz. Her sorunu çözdüğümüz gibi bunların da üstesinden geleceğiz. Seçim beyannamemizde yüzbinlerce başlıkta belirttiğimiz projelerin hepsini hayata geçireceğiz.

“DEPREMİN MALİYETİ 100 MİLYAR DOLARI AŞTI”

Türkiye, tarihinin en büyük yıkımına neden olan depremle karşı karşıya kaldı. Yıkıntıları kaldırdık ve yeni konutların yapımına başladık. Kemal Bey, İzmir’deki afetlerde İzmir milletvekili olarak ne yaptınız? İzmir’deki evleri yeniden yaptık. Bu depremin ülkemize maliyeti 100 milyar doların üzerindedir. Depremin yükünü de omuzladık. Ekonomimizi yok etmekle tehdit edenleri unutmadık. Biz çareyi küresel tefecilerden borç dilenmekte değil, kendi insanımızda arıyoruz. “

haber-atabey.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu