Ekonomi

Dünyanın En Değerli 10 Havayolu Şirketi Açıklandı

Her geçen gün daha da küreselleşen dünya; Zamandan tasarruf, çeşitlilik ve seyahat kolaylığı açısından en değerli ulaşım şekli hiç şüphesiz uçak yolculuğudur. Havacılık, pandeminin derinden etkilediği alanlardan biri olsa da branşın güçlü dinamikleri sayesinde birçok havayolu şirketi pandemi öncesi istatistikleri yakaladı, hatta geçti.

Bu devasa segmentin başrol oyuncuları: Borsa fiyatlarına göre dünyanın en pahalı 10 havayolu şirketi belli oldu. Detaylar burada…

Borsanın pahasına en değerli havayolu şirketleri!

Dünyanın borsa değerleri açısından en pahalı 10 havayolu şirketi belli oldu. Bayrak taşıyıcımız Türk Hava Yolları da listeye dahil oldu. Küreselleşen dünyamızda vazgeçilmez bir ulaşım aracı olan hava yolculuğu giderek yaygınlaşıyor. Bu durumun sonuçlarından biri de havacılık bölümünün ülkemizde ve dünyada her geçen gün büyük atılımlar yapmasıdır.

Artan seyahat talebine cevap verebilmek için havayolu şirketleri uçak üreticilerine bazıları yüzlerce sipariş veriyor. Buna bağlı olarak istihdam edilen sinek işçisi ve yer hizmetleri çalışanlarının sayısı giderek artıyor. Özellikle son dönemde ortaya çıkan pilot sıkıntısı nedeniyle birçok havayolu şirketi kendi pilotlarını yetiştirmeye çalışmakta ve gerekli kriterleri karşılayan, mutlak kurallara uyan kişileri yetiştirip istihdam ederek bu boşluğu doldurmaya çalışmaktadır.

https://shiftdelete.net/hava-yolu-sirketleri-nasil-ve-ne-kadar-kar-ediyor

Bu dev segmentin uluslararası borsa değerlerine göre en iyi 10 oyuncusunu sizler için sıraladık.

İşte en pahalı 10 havayolu şirketi!

1) Delta Havayolları (ABD)22,46 Milyar $3)Güneybatı (ABD)17,25 Milyar $5) United Airlines (ABD)Singapur)Güney Çin)Türkiye)12,10 Milyar $10)İndigo (Hindistan)

Yukarıdaki liste havayolu şirketlerinin borsa fiyatları açısından karşılaştırılmasıyla oluşturulmuştur. Filo büyüklüğü, koltuk sayısı ve şirketlerin maddi varlıkları açısından bir karşılaştırma yapılırsa liste elbette çok daha farklı olacaktır. Böyle bir karşılaştırmada Körfez ülkelerinin ve ABD’nin çeşitli havayolu şirketlerinin ilk sıralarda yer alacağını söyleyebiliriz.

Konuyla ilgili düşüncelerinizi ve görüşlerinizi yorum kısmında bizlerle paylaşabilirsiniz.

haber-buldan.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu