Haber

Eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin, CHP Ankara 1. bölgeden aday gösterildi

Türkiye, 14 Mayıs’ta yapılacak cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerine kilitlenmişken, partilerin milletvekili aday listelerini Yüksek Seçim Kurulu’na sunmaları için sayılı saatler kaldı.

DEVA PARTİ KONTENJANDAN ADAY OLDU

CHP’nin saat 14.00’te YSK’ya sunması beklenen aday listesi de netleşmeye başladı. Ankara kulislerinde düşme Son dakikaEski Adalet Bakanı sadullah erginCHP Ankara 1. Bölge’den DEVA Parti kontenjanından 4. sıradan milletvekili adayı oldu.

Eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin.

SADULLAH ERGİN KİMDİR?

1964 yılında Hatay’da doğdu. sadullah ergin İlk, orta ve lise eğitimini Hatay’da tamamladı. 1987 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu.

AK PARTİ İL BAŞKANI BAŞKANLIĞI YAPTI

5 yıl Vakıflar Genel Müdürlüğü avukatlığı yaptı. 2002 yılına kadar serbest avukat olarak çalıştı. Çeşitli sivil toplum kuruluşlarında yönetici olarak çalıştı. Refah Partisi, Fazilet Partisi ve AK PartiAynı zamanda eyalet valisi olarak da görev yaptı.

4 YILI AŞKINDIR ADALET BAKANLIĞI

2002 seçimlerinde AK Parti Hatay Milletvekili olarak Meclis’e girdi. 6 yıl Küme Başkan Yardımcılığı, 4 yıldan fazla Adalet Bakanlığı görevinde bulundu. Haziran 2015’te üç kez milletvekilliği yaptı ve sonraki seçimlerin hiçbirinde aday olmadı. Sadullah Ergin evli ve 4 çocuk babasıdır.

habersogut.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu