Dünya

Gazikultur’un yayımladığı iki kitap uluslararası alanda 4 büyük ödüle layık görüldü.

Bu yıl 28’incisi düzenlenen 2023 Gourmand Dünya Yemek Kitabı Ödülleri’nde, Gazikultur’un yayınladığı Gelenekten Geleceğe Gaziantep Yemekleri kitabı, Tahir Tekin Öztan’ın kaleme aldığı “En İyi Unesco Mirası Yemek Kitabı” ve “En İyi Fon” ödüllerini kazandı. Dünyada Kitap Yetiştirmek” ödülleri; Özden Mermer Özsabuncuoğlu ve Prof. Dr. İsmail Hakkı Özsabuncuoğlu’nun “Üzümün 40 Hali – Nar Yapımı” adlı kitabı “UNESCO Şehirler ve Bölgeler” kategorisinde dünya birincisi, “Tatlı” kategorisinde dünya ikincisi olarak uluslararası bir başarıya imza attı. ” kategorisi. UNESCO Gastronomi Şehri ünvanı ile adından söz ettiren Gaziantep mutfağının kalitesi ve kalitesi bu ödüllerle tescillenmiştir.

Edouard Cointreau tarafından başlatılan ve 1995 yılından bu yana düzenli olarak düzenlenen “Yemek Kitaplarının Oscar’ı” olarak bilinen Gourmand Dünya Yemek Kitabı Ödülleri, her yıl yemek yazarları, şefler ve gastronomi uzmanlarını bir araya getiriyor. füzyon adına çok değerli işler yapıyor.

TANRIÖVER: DÜNYANIN LİDER ŞEFLERİNİN ÖZENLE İZLEDİĞİ GASTRONOMİ KENTİ GAZİANTEP

Gazikultür AŞ Yönetim Kurulu Başkanı M. Hakan Tanrıöver yazarları tebrik ederek şunları söyledi:

“Gaziantep, bugün tüm dünyada tanınan ve dünyanın önde gelen şefleri tarafından yakından takip edilen bir gastronomi şehridir. Bu, övgüyü ve takdiri hak eden büyük bir başarıdır. Ancak kültürel zenginliğinizi kaliteli yayınlarla duyurmadığınızda, kültürünü korumakta zorlanıyoruz.Güçlü gastronomik mirasını tanıtma amacı ile yayınlıyoruz.Gelecek nesillere aktarmayı ve kayıt altına alarak korumayı hedefleyen bu yayın politikası yemek kültürümüzün kalıcılığı açısından önemlidir. Gourmand World Cookbook Awards’da aynı anda dört ödül aldı.İsrarlı ve titiz bir çalışmanın sonucu.Emeği geçenlere teşekkür eder, yazarlarımız Tahir Tekin Öztan, Özden Mermer Özsabuncuoğlu ve Prof.Dr.İsmail Hakkı’yı tebrik ederim. Özsabuncuoğlu.”

GAZİANTEP’İN GÜÇLÜ MUTFAK KÜLTÜRÜ DÜNYAYA DUYURULUYOR

Gazikultur Genel Müdürü Prof. Dr. Halil İbrahim Yakar ise Gaziantep’in çok özel bir coğrafyada olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Kuzeyden güneye ve doğudan batıya ticaret yollarının kesiştiği bir noktada kurulduğu için Gaziantep tarih boyunca kültürlerin ve medeniyetlerin iç içe geçtiği bir yer olmuştur. Bu zengin miras elbette yemek kültürünü de etkilemekte ve şekillendirmektedir. Bu zenginliği UNESCO tarafından geçmiş yıllarda tescillenmiştir.Gaziantep artık bir başarıdır.uluslararası tescilli bir gastronomi şehridir.Gaziantep’in güçlü mutfak kültürünü ve mirasını tüm dünyaya duyurmak için gastronomi alanına özel yayınlar da yayınlıyoruz. bu yayınlar 28. Gourmand World Cookbook Awards 2023’te ödüle layık görüldü. Kitabımız toplamda üç uluslararası ödül kazandı. Tahir Tekin Öztan’ın Gelenekten Geleceğe Gaziantep Yemekleri kitabı ‘En İyi Unesco Mirası Yemek Kitabı’ ve ‘Dünyanın En İyi Kaynak Geliştirme Kitabı’ ödüllerini kazandı. Kendisini dünyaya tanıtmaya özen gösteren Şef Tehir Tekin Öztan’a teşekkür ederim.Özden Mermer Özsabuncuoğlu ve Prof. Nar yapmak. ‘UNESCO Şehirler ve Bölgeler’ kategorisinde dünya 1.’si, ‘Tatlılar’ kategorisinde ise dünya 2.’si olarak büyük bir başarıya imza atan yazarlarımızı kutluyorum.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu