Haber

Hatay Havalimanı pist kontrolleri yapıldı, uçuşlar devam ediyor

HATAY’da akşam saatlerinde meydana gelen iki depremin ardından Hatay Havalimanı’ndaki pistte yapılan denetimlerde uçuşlara engel bir durum olmadığı bildirildi. Denetimlerin ardından İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’na sefer yapan AnadoluJet uçağı kısa süre önce Hatay’dan havalandı.

Hatay’ın Defne ilçesinde 6.4, Hatay’ın Samandağ ilçesinde 5.8 büyüklüğünde meydana gelen ve 3 dakika sonra meydana gelen depremlerin ardından Hatay Havalimanı kontrolden geçirildi. Türk Hava Yolları Genel Müdürü Bilal Ekşi, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Depremin ardından Hatay Havalimanı pisti tekrar kontrol edildi. Pistte herhangi bir sorun olmadığı teyit edildi. Akabinde uçağımız havalimanından güvenli bir şekilde havalandı.”

Bilal Ekşi, İstanbul Sabiha Gökçen seferini Hatay Havalimanı’ndan yapan uçağın kalkış görüntülerini de hesabına paylaştı. TK4371 sefer sayılı Hatay-Sabiha Gökçen seferini yapan uçağın Hatay’dan bir saat rötarla kalktığı ve saat 23.55 sıralarında İstanbul’a varması bekleniyor. Kahramanmaraş’ta meydana gelen sarsıntıların ardından Hatay Havalimanı’nın pistinde meydana gelen hasar nedeniyle uçuşlara bir süre ara verildi; Ekiplerin yoğun çalışmalarının ardından 12 Şubat’ta tahliye seferleri başladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu