Haber

HDP’li Semra Güzel’in tahliye talebi reddedildi

PKK’lı teröristle fotoğrafları ortaya çıkınca dokunulmazlığı kaldırılan ve yurt dışına kaçmaya çalışırken yakalanan HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel’in “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan 15 yıla kadar hapis istemiyle yargılanmaya başlandı. . Yurt dışına kaçtığı iddialarını reddeden Güzel’in tahliye talebi kabul edilmedi.

Adıyaman’da 2017 yılında terör örgütü PKK’ya yönelik düzenlenen hava destekli operasyonda etkisiz hale getirilen terörist Volkan Bora’nın cep telefonundan yapılan incelemede, HDP Milletvekili Semra Hoş ile fotoğraflarının bulunduğu ortaya çıktı. Fotoğrafların basına yansıması üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Hoş’a ilişkin tutanağı Adalet Bakanlığı’na gönderdi. Hakkında iki ayrı rapor düzenlenen Güzel’in dokunulmazlığı TBMM Genel Kurulu’nda yapılan oylamayla kaldırıldı. Savcılık tarafından ifadeye çağrılan Güzel, 2 Eylül’de adına düzenlenen geçersiz kimlikle yurt dışına kaçmaya çalışırken tutuklanarak çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Hoş hakkında “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan 7 yıl 6 aydan 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

‘AVUKAT OLMAMIŞ OLSA BU AŞAMAYA GELMEZDİM’ Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya tutuklu sanık Hoş, Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) (SEGBİS) ile katılırken, avukatları ve bazı HDP’li vekiller hazır bulundu. salon. Yurt dışına kaçtığı iddialarını reddeden sanık Güzel ise savunmasında, “2017 yılında Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hakkımda soruşturma açıldı, adım, TC kimlik numaram hepsi o belgede var. HTS O dönemde kayıtlar ve daha bir çok şey incelendi.Söz bile sorulmadı.O dönem.Soruşturmayı yapanlar görevlerini kötüye mi kullandılar?Hayır.Kazaya ait bir kabahat unsuru bulamadı.Ben olmasaydım. milletvekili olsa bu belge muhtemelen bu seviyeye gelmezdi bu fotoğraflardan da propaganda çıkarılamaz çünkü paylaşan ben değilim bu fotoğrafı meclis kürsüsünde kullananlar propaganda yapıyor bu süreçte Benim için çok önemli” diyen bir linç kampanyası yürütüldü. Fotoğraflar yayınlandıktan sonra yurt dışı yasağım olmadı, pasaportumla yurt dışına çıkabildim. O linç kampanyası sırasında evde değildim. 20 ŞUBATA ERTELENDİ Sanık Güzel’in savunmasının ardından söz alan Avukat Eylem Arzu Kayaoğlu, Güzel’in milletvekili olduğunu belirterek ‘dur’ kararı istedi. Anayasa’nın 83. maddesine göre yargılanan Avukat Kayaoğlu, “Müvekkil halen milletvekili olduğu için lehinde veya aleyhinde hiçbir şekilde delil toplanamıyor. İddianamenin iade edilmesini ve savcılığın durdurulmasını istiyoruz’ dedi. 20 Şubat 2023’e kadar duruşma.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu