Haber

IC Holding ve IC İbrahim Çeçen Vakfı depremzedeler için 1.500 kişilik yaşam alanı açtı.

İskenderun’da meydana gelen depremden etkilenen vatandaşlar için IC Holding ve IC İbrahim Çeçen Vakfı tarafından yaptırılan yaşam alanı hizmete açıldı.

IC Holding’den yapılan açıklamaya göre, deprem anında hem arama kurtarma çalışmaları hem de barınma ihtiyaçları için seferber olan IC Holding ve IC İbrahim Çeçen Vakfı tarafından yaptırılan “IC İbrahim Çeçen Vakfı İskenderun Yaşam Alanı” faaliyete geçti.

Kalıcı konutlar yapılana kadar bölge halkını barınmanın yanı sıra sosyal ihtiyaçlarına da destek sağlamak amacıyla hayata geçirilen 30 bin 840 metrekarelik yaşam alanında bin 500 vatandaş yaşayabilecek. Yaşamın merkezinde konteyner evler ve sosyal üniteler ortada olacak.

IC İbrahim Çeçen Vakfı İskenderun Yaşam Alanı’nın, bir sığınak olmanın ötesinde, depremden etkilenen vatandaşların günlük yaşamlarındaki her türlü öğeye cevap veren, ev olarak nitelendirilebilecek bir yapı olması amaçlanıyor.

Bu doğrultuda yaşam alanında mutfak, çamaşırhane, banyo, çocuk ve kadın merkezi, revir, oyun parkı, öğrenci derslikleri, kütüphaneye ek olarak, spor Alan, lokal, güvenlik, soğuk hava depoları ortada yer almaktadır. Yaşam merkezinde ayrıca günde 5 bin kişiye sıcak yemek ikramı yapılıyor.

Çocuk ve kadın merkezinde sosyal ve eğitici faaliyetler düzenlenecek

IC Holding ve IC İbrahim Çeçen Vakfı, bölge insanının yaşam alanı ile yeniden hayat kurması için bir vakıf olmayı hedefliyor. Bu formda iş gücü kaybının önlenmesi ve bölgede üretimin devamına katkı sağlanması amaçlanmaktadır. Bölge sakinlerinin dini bir biçimde barınmasına ve özellikle çocuk ve kadınların desteklenmesine öncelik verilmektedir.

İskenderun’daki yaşam alanında bu amaçla kurulan çocuk ve kadın merkezinde afetin izlerini azaltmak için eğitici ve sosyal etkinlikler düzenlenerek kadın ve çocukların yeniden ayağa kalkmasına yardımcı olunması amaçlanıyor. Önümüzdeki dönemde, beyin sarsıntısından etkilenen kadınların eğitim yoluyla yetkinliklerinin artırılmasına, potansiyel ve mevcut girişimcilik faaliyetlerinin ekonomik olarak güçlendirilmesi için desteklenmesine yönelik projeler üzerinde de planlamalar yapılmaktadır.

Grup otelleri de depremzedelerin kullanımına açıldı.

Verilen bilgiye göre, deprem bölgesindeki barınma ihtiyacının giderilmesi çalışmalarına katkı sağlamak için tüm imkanlarını seferber eden IC Holding, kümedeki otellerini 647 vatandaşın kullanımına açtı.

IC Holding ve IC İbrahim Çeçen Vakfı, destek faaliyetleri kapsamında depremde zarar gören illere 19 tır temel ihtiyaç ve gıda malzemesi gönderdi. Hatay ve İskenderun’da 7 noktada kurulan konteynerlerle günde 10 bin kişiye içecek ve yemek servisi yapıldı.

reyhanli-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu