Ekonomi

İngiltere Başbakanı Rishi Sunak ABD’ye ekonomi odaklı bir ziyaret gerçekleştirecek

İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, ABD’nin başkenti Washington’a yaptığı iki günlük ziyaretin merkezinde ekonominin yer alacağını söyledi.

Başbakanlık 10 Numaralı Ofis’ten yapılan açıklamaya göre Sunak, iki günlük ABD ziyareti öncesi uçakta kendisine eşlik eden gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bu anları Twitter hesabından paylaşan Sunak, “ABD deyince akla İngiltere’nin paylaştığı fırsatlar, girişimcilik ve özgürlük değerleri geliyor. Vatandaşlarımızı korumak için her zaman yakın iş birliği içinde olduk.” Washington ziyaretimin odak noktası bu.” dedi.

Başbakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Sunak’ın ABD ziyaretinin merkezinde savunma ve ekonomi alanlarında iş birliği olacak. Sunak, ziyareti kapsamında ABD Başkanı Joe Biden, kongre üyeleri ve ABD’li iş dünyası temsilcileriyle bir araya gelecek.

1,5 milyon İngiliz ABD şirketlerinde çalışıyor, 1,2 milyon Amerikalı İngiliz şirketlerinde çalışıyor

İki ülkenin ticari bağlarına ilişkin detaylara da yer verilen açıklamada, İngiltere ile ABD arasındaki ticaretin 279 milyar (yaklaşık 7,5 trilyon lira), karşılıklı yatırımların ise 1 trilyon lira (yaklaşık 27 milyar lira) olduğu vurgulandı. trilyon lira).

Son olarak ABD şirketlerinin İngiltere’de 14 milyar sterlinlik (yaklaşık 380 milyar lira) yatırım açıkladığının hatırlatıldığı açıklamada, bu yatırımlar kapsamında 2 bin 500 kişinin istihdam edileceği de paylaşıldı.

Açıklamada, ABD ve İngiltere ekonomilerinin birbiriyle temas halinde olduğu belirtilirken, 1,5 milyon İngiliz’in Amerikan şirketlerinde, 1,2 milyon Amerikalı’nın ise İngiliz şirketlerinde çalıştığına dikkat çekildi.

haberposof.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu