Haber

İran, IKBY’de Kürt partilerini hedef aldı: ‘Sivilleri riske atıyor’

İran İhtilal Muhafızları, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nde (IKBY) İranlı Kürt partilerini hedef aldı. Devrim Muhafızları’nın açıklamasında, ‘Irak Kürdistanı’ndaki muhalif kümelerin karargahının insansız hava araçları ve füzelerle vurulduğu’ belirtildi. İran’ın yarı resmi haber ajansı Fars, ‘daha önceden düzenlenen saldırılarda tahrip olan alanların imha edilmesinin amaçlandığını’ aktardı.

ABD’DEN KINAMA: EGEMENLİK İHLAL EDİLİYOR

ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanlığı ise saldırıların kınandığını bildirdi. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “İran’ın bu akşam, Irak, Erbil yakınlarındaki hudut ötesi füze ve insansız hava aracı hücumlarını kınıyoruz. Bu tıp ayrım gözetmeyen yasa dışı hücumlar sivilleri riske atıyor, Irak’ın egemenliğini ihlal ediyor ve Irak ile Orta Doğu’nun zorlukla elde edilen güvenlik ve istikrarını tehlikeye atıyor.”

Geçtiğimiz günlerde İran’ın IKBY’ye yönelik hücumlarında 1 kişinin öldüğü, 8 kişinin yaralandığı açıklanmıştı. Bölgede faaliyet gösteren Kürt kümeleri İran’daki ‘protestoları kışkırtmakla’ suçlayan Tahran, eylül sonunda da akın düzenlemiş, en az 10 kişi hayatını kaybetmişti. (DIŞ HABERLER)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu