Kaşkul tatlısı tarifi, nasıl yapılır?
Keşkek, Osmanlı mutfağına ait bir tatlıdır. Aromasını içinde kullanılan toz badem ve hindistan cevizinden alır. Sanılanın aksine üretimi de oldukça pratik ve kolaydır. Yirmi dakikada hazırlanır ve soğumaya bırakılır. Sütlü tatlılar arasında en popüler olanlardan biridir.
Keşkul tatlısı yaparken dikkat etmeniz gereken tek püf nokta muhallebiyi hazırlarken sürekli karıştırmaktır. Aksi takdirde, topaklaşacak ve çirkinleşecektir.
İşte Osmanlı mutfağından bize yadigar olan sütlü tatlı severlerin gönlünü fethedecek Kaşkul tatlısı tarifi…
KESKÜL TATLISI TARİFİ
4 KİŞİ İÇİN / HAZIRLIK SÜRESİ: 10 DAKİKA / PİŞİRME SÜRESİ: 20 DAKİKA
Kaşkul tatlısının tanımı için araçlar;
- 5 su bardağı süt,
- 1 su bardağı toz şeker,
- 1 yumurta sarısı,
- 2 yemek kaşığı nişasta,
- 1 yemek kaşığı pirinç unu,
- 1 çay kaşığı öğütülmüş badem,
- 1 çay kaşığı hindistan cevizi,
- 1 paket vanilya
Keşkül tatlısı nasıl tanımlanır?
- Süt, şeker, yumurta sarısı, nişasta ve pirinç ununu tencereye alıp güzelce karıştırın.
- Toz badem, hindistan cevizi ve vanilyayı ekleyip homojen bir kıvam alana kadar çırpın.
- Ocağın altını orta-kısık ateşte açıp muhallebiyi göz göz olana kadar karıştırarak pişirin.
- Koyulaşan muhallebiyi ocaktan alıp oda sıcaklığına gelinceye kadar kaselerde bekletin.
- Oda sıcaklığına gelen Kaşkul tatlınızı buzdolabına koyun ve 2-3 saat soğumaya bırakın.
Soğuyan Kaskul tatlılarınızı buzdolabından çıkarın ve üzerini dilediğiniz gibi süsleyip servis edin.
Afiyet olsun!