Ekonomi

KDV’nin son beyan ve ödeme günü her ayın 28’idir.

A NKARA (İGFA) –Her ayın 26’sında sona eren Katma Değer Vergisi beyannameleri artık her ayın 28’inde verilecek şekilde değiştirilmiştir.

Değişikliğin Hazine ve Maliye Bakanı Dr. Nureddin Nebati tarafından yapıldığını sosyal medya hesabından duyurdu.

Bugün itibarıyla 6,9 milyon mükellefimizin elektronik ortamda beyan ve bildirimlerini sunabildiğini, vergi ödemelerini elektronik ortamda yapabildiğini belirten Bakan Nebati, mükelleflerin vergi yükümlülüklerini hızlı bir şekilde yerine getirebilmelerinin sağlanmasının öncelikleri arasında yer aldığını söyledi.

Aralık ayı itibarıyla yaklaşık 3,4 milyon vergi mükellefi ve mali müşaviri ilgilendiren değerli bir düzenlemeyi hayata geçirdiklerini açıklayan Bakan Nebati, “Bu kapsamda hali hazırda mevzuatın zorunlu kıldığı katma değer vergisi beyannamelerinin verilmesi zorunlu hale getirildi. Her ayın 26’sının sonuna ve bu beyannamelerin verilmesine ilişkin “Mükelleflere tahakkuk eden vergilerin ödenmesi için süreyi her ayın 28’inci günü sonuna kadar uzattık. Bakanlık olarak mükelleflerimizin ve mali müşavirlerimizin vergi yükümlülüklerini tam ve zamanında yerine getirebilmeleri için gerekli tedbirleri almaya devam edeceğiz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu