Haber

Kocaeli İtfaiyesi orman yangınlarına karşı uyardı

KOCAELİ (İGFA) – Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, havaların çok ısınmasıyla çıkabilecek orman yangınlarına karşı uyarıda bulundu. Mangal, sigara ve gelişigüzel atılan şişelerin orman yangınlarına davetiye çıkardığını, sıcak havayla kuruyan ot ve yaprakların küçük bir kıvılcımla tutuşmaya uygun hale geldiğini belirten İtfaiye yetkilileri, vatandaşlardan bu duruma çok dikkat etmelerini istedi.

SİGARA AMA YANGIN NEDENİ

Kocaeli Büyükşehir İtfaiyesi’nden şu uyarılar yapıldı; “Ormanları yangınlardan korumak için piknik ateşinin kontrollü bir şekilde yakılması ve yangının tam olarak su dökülerek söndürülmesi gerekmektedir. Araçlarda seyir halindeyken camdan atılan sigara izmaritleri de orman yangınlarının bir diğer nedenidir. Ormanda bırakılan ya da piknik sonrası atılan cam şişeler yine güneş ışığı ile mercek etkisi yaparak yangına neden oluyor. Yine yasak olan anız yakmak yanlış davranış örnekleri arasında yer almakta ve orman yangınlarına neden olmaktadır.

EKOSİSTEMİ YOK ETMEK

Dikkatsiz bir davranış kısa sürede hektarlarca ormanı yok edebilir. Yangınlar öncelikle oksijen kaynağımız olan bitki örtüsünün yok olmasına neden olur. Orman yangınları, yangın alanından kaçamayan tüm canlılar; yavrularını, yuvalarını ve hatta yumurtalarını yakarak yok olmalarına neden olur. Bitkilerin tohum ve fidelerini de yok eden ateş, bitki ve hayvanların doğal yaşamını da tamamen yok eder.

haber-basyayla.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu