Haber

MSÜ mülakat sonuçları ne zaman açıklanacak? Hava Harp Okulu ve Astsubay Meslek Yüksekokulu ilahiyat sınav sonuçları

MSÜ mülakat sınavı için son dönemeç girildi. Yayımlanan duyuruya göre yerleştirmeler Milli Savunma Bakanlığı Üniversite Askeri Öğrenci Temini Seçme Aşaması Faaliyetlerine göre gerçekleştirilecek. Hava Harp Okulu, Astsubay Meslek Yüksekokulları ve Diğer Harp Okullarının sözlü sınavları Belge İnceleme, Fiziki Değerlendirme, Kişilik Değerlendirme Testi ve Fiziki Yeterlilik Testi ile yapılacaktır.

2023 MSU SÖZLEŞME TARİHLERİ

Milli Savunma Üniversitesi’nden yapılan açıklamada;

MSB Milli Savunma Üniversitesi 2023 Askeri Öğrenci Alımı Seçme Kademe Faaliyetleri 05 Temmuz – 04 Ağustos 2023 tarihleri ​​arasında yapılacaktır.

İkinci seçim aşamaları aşağıdaki esaslara göre yapılacaktır..

  • Hava Harp Okulu seçim aşamaları 05 -12 Temmuz 2023 tarihleri ​​arasında yapılacaktır.

  • Diğer Harp Okulu seçme aşamaları 12-26 Temmuz 2023 tarihleri ​​arasında yapılacaktır.

  • Astsubay Meslek Yüksekokulları tercih işlemleri 26 Temmuz-04 Ağustos 2023 tarihleri ​​arasında yapılacaktır.

  • Pazar günleri için planlanmış bir sınav yoktur.”

MSÜ MÜLAKAT SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

MSU mülakatları 4 Ağustos’ta sona erecek. Sınavlar tamamlandıktan sonra MSU mülakat sonuçları açıklanacaktır. Ancak sınav sonuçları hakkında henüz bir açıklama yapılmadı. Bahis ile ilgili açıklamalara haberimizde yer vereceğiz.

CHARTER OKULLAR VE KUZEY SUBURCU MESLEK YÜKSEKOKULU 2. SEÇİM AŞAMASI NASIL OLACAK?

Seçim Seviyesi Etkinlikleri:

A. Hava Harp Okulu adayları için;

1. gün: Belge Kontrolü, Fiziksel Değerlendirme, Kişilik Değerlendirme Testi ve Fiziksel Yeterlilik Testi (FYT),

2. gün: Psikomotor Test, (FYT’de başarılı olan adaylar katılacaktır.)

3. gün: Mülakat ve Bando Astsubay Meslek Yüksekokulunu tercih eden adaylar için Müzik Yetenek ve Müzik Bilgi Düzeyi Sınavı ve Hastane Sevk aşamalarından oluşur.

Diğer Harp Okulu adayları için;

1. gün: Belge Kontrolü, Fiziksel Değerlendirme, Kişilik Değerlendirme Testi ve Fiziksel Yeterlilik Testi (FYT),

2. gün: Mülakat ve Bando Astsubay Meslek Yüksekokulunu tercih eden adaylar için Müzik Yetenek ve Müzik Bilgi Düzeyi Sınavı ve Hastane Sevk aşamalarından oluşur.

Meslek Yüksekokulu adayları için;

1. gün: Belge İnceleme, Fiziksel Değerlendirme, Kişilik Değerlendirme Testi ve Fiziksel Yeterlilik Testi (FYT),

2. gün: Mülakat ve Bando Astsubay Meslek Yüksekokulunu tercih eden adaylar için Müzik Yetenek ve Müzik Bilgi Düzeyi Sınavı aşamalarından oluşur.

4. Fiziki Yeterlilik Sınavına tüm adayların spor kıyafeti (Eşofman, spor şortu, spor yeleği, spor ayakkabısı vb.) ile gelmeleri gerekmektedir.

5. Hava Harp Okulu adayları “Psikomotor Test” ve “Öğrenci Seçme Uçuşu”na katılacakları için ilk tercihi HHO olan adaylar ortadaki MSU-2023 sayısal puanına göre belirlenir.

6. Bando Astsubay Meslek Yüksekokulu Davetiye Asılları:

A. MSU-2023 sınavında rastgele puan türünden başarılı olan adaylar, Müzikal Yetenek ve Müzikal Bilgi Düzeyi Sınavına gireceklerdir. Adaylar bu haklarından feragat edebilirler. Bu durum adayların diğer tercihlerini etkilemeyecektir.

B. MSU-2023 sınavında rastgele puanla belirlenen taban puanı geçemeyen adaylardan Hoş Sanatlar veya Konservatuvar Liseleri Müzik bölümü adayları ile ilk tercihi Bando Astsubay MYO olan adaylar çağrıldı. . Bu adayların diğer tercihleri ​​dikkate alınmayacaktır.

C. Müzik Yetenek ve Müzik Bilgi Düzeyi Sınavına girecek adaylar enstrümanlarını yanlarında getirebileceklerdir. (piyano ve davul hariç)

7. Şehit/Gazi yakını adaylar; MSU-2023 sınavında aldıkları puanlara %10 eklenerek değerlendirilmiştir. Şehit/Gazi yakını olduğunu belgeleyemeyen adayların puanlarına %10 eklenmeden işlemlerine devam edilecektir. Bu durumda taban puanın altında puan alan adayların tercihleri ​​iptal edilir.

8. Seçim Aşaması Faaliyetlerine davet edilen adaylar, sorgulama sayfasında belirtilen tarih ve saatte Kara Harp Okulu (Bakanlıklar/Ankara) adresinde hazır bulunacaktır.

9. Adayların başvuru koşullarını taşıyıp taşımadıkları yanlarında getirecekleri belgeler üzerinden kontrol edilecektir. Adayların başvuru şartlarını yerine getirmediği veya belgelerinin eksik/yanlış olduğunun tespiti halinde ihale süreci hangi aşamada olursa olsun adayların işlemleri iptal edilecektir.

10. Adayların e-Devlet şifrelerini bilmeleri ve gerektiğinde kullanabilmeleri değerlidir.

11. Kara Harp Okulu Komutanlığında sınavlarda adaylara su ve yemek verilecektir.

12. Milli Savunma Bakanlığı İşgücü Temini Daire Başkanlığınca sevk edilen hastaneler dışında adaylar hakkında düzenlenen sağlık raporları kabul edilmeyecektir. Adayların satın alma faaliyeti sonucunda sevk edildikleri hastanelerden sağlık raporu almaları gerekmektedir.

13. Bu duyuru tebligat mahiyetinde olup, adaylara sınav tarihi ayrıca posta veya telefon yolu ile bildirilmeyecektir.

14. Seçim aşamalarına katılacak adaylar, 05 Temmuz – 30 Ağustos 2023 tarihleri ​​arasında Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun belirleyeceği yurtlardan müsait olmaları halinde ücret karşılığında yararlanabileceklerdir.

15. Yurtlar, Taban Puanlar, Getirilecek Belgeler ve Harp Okulu bilgilerine “İlanla İlgili Dosyalar” bölümünden ulaşabilirsiniz.

damal-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu