Haber

Pentagon’dan Zaluzhny’nin görevden alınmasına ilişkin ilk açıklama

Amerika Birleşik Devletleri Savunma Bakanlığı Basın Sekreteri Patrick Ryder, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanı Valeriy ZaluzhnyABD Savunma Bakanı, görevden alınmasına rağmen Ukrayna’ya destek vermeye devam edeceklerini açıkladı Lloyd Austingöreve yeni atandı Alexander SirskyKendisiyle henüz iletişime geçmediğini açıkladı.

ABD’nin çalışma sorunlarını Ukrayna makamlarının iç sorunu olarak gördüğünü vurgulayarak, Ryder, ” Size söyleyebileceğim tek şey hiçbir şeyin değişmeyeceği ve Ukrayna’ya olan desteğimizin değişmeyeceğidir.” söz konusu.

‘Etkili çalışacağız’

ABD Savunma Bakan Yardımcısının Uluslararası Güvenlik İşlerinden Sorumlu Yardımcısı Celeste WallanderUkrayna Silahlı Kuvvetlerinin yeni Genelkurmay Başkanı Alexander SirskyFirmayla aktif olarak çalışacaklarına inandığını ifade etti.

Washington’daki Demokrasileri Savunma Vakfı’nda düzenlenen seminerde konuşma Wallander’ın, ” “Zelenskyy, Sirskiy’i başkomutan olarak seçti ve biz de onunla etkili bir şekilde çalışacağız.”söz konusu.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik Etkileşim Koordinatörü KirbyUkrayna’nın yeni Genelkurmay Başkanı ile çalışmaya hazır olacaklarını belirterek, silahlı kuvvetlerin başına kim atanırsa atansın birlikte çalışabileceklerini belirtti.

habernusaybin.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu