Teknoloji

PlayStation 5 satışları 30 milyonu geçti

İlk kez 11 Haziran 2020’de Sony’nin düzenlediği etkinlikte karşımıza çıktı. PlayStation 5Birkaç ay sonra ülkemizde oyunseverlerle buluştu.

Satışa çıktığı ilk gün tükenen ve karaborsada yüksek fiyatlara satılan oyun konsolu, Sony’nin yüzünü güldürmeye devam ediyor.

İlk dört haftasında 3,4 milyon adet satan bu konsol, PlayStation tarihinin en uygun fiyatlı konsolu. PS5Ayrıca Amerikan tarihinin en hızlı satan konsolu olarak tarihe geçti.

Toplam PS5 satışı 30 milyonu aştı

Sony, son mali raporunda son çeyrekte 7.1 milyon PlayStation 5 sattığını duyurdu. Bu tür PS5 satışlarının toplam sayısı 32,1 milyona ulaştı.

Sony, önümüzdeki Mart ayında sona erecek olan 2022 mali yılını 18 milyon PS5 satışı ile tamamlamayı hedeflemişti.

Bu amaç tartışmalı gibi görünse de içinde bulunduğumuz çeyrekte 5,2 milyon PS5 satışı bu hedefe ulaşmak için yeterli olacaktır.

Bu hedef gerçekleşirse, Sony’nin toplam PS5 satışı mali yılın sonunda 37 milyon prestije ulaşarak yeni bir rekora imza atacak.

Dünyanın önde gelen oyun konsolu üreticilerinden biri olan Sony, parça temini konusunda büyük düşündüklerini ve bu nedenle PS5 talebini karşılamakta zorlandıklarını açıkladı.

Ancak şirketin kısa süre önce tedarik sorununu çözmesi satış adedindeki artışa büyük katkı sağladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu