Haber

Restorasyonu 12 yılda tamamlanan Aydos Kalesi’nin açılışını Cumhurbaşkanı Erdoğan yapacak

Türkiye dev eserlerle adeta bir devir atladı…

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sultanbeyli Belediyesi’nin girişimleriyle hayata geçirilen iki projenin açılışını 3 Şubat Cuma günü Sultanbeyli Kent Meydanı’nda düzenlenecek törenle yapacak.

İstanbul’un fethinin başlangıç ​​noktası olarak kabul edilen, konumu ve mimarisiyle dikkat çeken Doğu Roma anıtı Aydos Kalesi, son yıllarda tarih meraklılarının ve turistlerin özlemle beklediği yerlerin ortasında yer alıyordu.

26 bin metrekare alan üzerine inşa edildi

Konstantinopolis-Anadolu ticaret yolunun en stratejik bölgelerinden birinde kontrol ve savunma amacıyla 26 bin metrekarelik bir alan üzerine inşa edilen kale, adını Yunanlılardan alıyor. “Kartal”anlam “Aetos”alır

Bölgeye hakim bir tepe üzerine inşa edilen kale, 325 metre yüksekliği ile ulaşılması zor bir yapı olarak kabul ediliyor.

Yenilenen yüzü ile misafirlerini ağırlayacaktır.

Türk istilalarının ağırlaştığı 11-12. yüzyıllarda inşasına başlanan, Aydos Tekfuru’nun yönetim merkezi olan ve yapılan kazılarda 13-14. yenilenen yüzüyle misafirlerini ağırlıyor.

Açılacak bir diğer hizmet ise Sultan Korusu. 127 bin metrekare üzerine inşa edilen ve “İstanbul’a Nefes”Doğal yaşam alanı olduğu belirtilen Sultan Korusu, başta Sultanbeylililer olmak üzere İstanbulluların doğal yaşam alanı olarak gösteriliyor.

Dinlenme yerleri hizmet verecek

Sultanbeyli’nin cazibe merkezi olmasına katkı sağlayacak proje doğal yaşamdan izler taşıyor. Ormanın dokusuna uygun ahşap köprüleri ile masalsı bir ortam sunan koru, alışveriş alanları, biyolojik göleti, çocuk oyun alanları, çevre dostu yemek pişirme üniteleri, piknik alanları ile ferah bir mekanda dinlenme imkanı sunuyor. mescit ve estetik çeşmeler.

Yürüyüş ve bisiklet yolları ile ziyaretçilerine temiz havada spor yapma ve seyir terasları ile doğayı izleme keyfi sunan Sultan Korusu’nda ayrıca Doğa Kitapları Kütüphanesi de bulunuyor.

ortakoyhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu