Ekonomi

SASA’nın hakim ortağı hisseleri satmaya karar verdi

Erdemoğlu Holding A.Ş. SASA Polyester Sanayi A.Ş. bir kısmı ödenmiş sermayesinin yaklaşık %1,1’ine tekabül eden yaklaşık 56,7 milyon adet hisseyi satmaya başladığını ve yaklaşık 3,55 milyar TL brüt gelir elde ettiğini açıkladı.

Erdemoğlu Holding’den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Satış (hızlandırılmış talep toplama yoluyla) Türkiye dışında ikamet eden nitelikli kurumsal yatırımcılara yapılacak ve son vadeler, hisse başına fiyat dahil, hemen başlayacak hızlandırılmış talep toplama süreci ile belirlenecektir. Erdemoğlu İşlem’in değiştirme hakkı şartlar ve zamanlama gizli bir miktardır SASA, Hisselerin satışından herhangi bir doğrudan rastgele gelir elde etmeyecektir (aşağıdaki Gelirlerin Kullanımına bakın).

İşlemin tezgah üstü bir işlemle gerçekleşmesi bekleniyor.

İşlem kapsamında HSBC Bank plc (“HSBC”) tek küresel koordinatör ve kitap toplayıcı olarak atandı.

Erdemoğlu, halihazırda SASA’nın çıkarılmış sermayesinin yaklaşık %61’ine doğrudan ve yaklaşık %81,8’ine dolaylı olarak (Merinos Halı Sanayi ve Ticaret A.Ş. ve Dinarsu İmalat ve Ticaret Türk A.Ş.’nin sahip olduğu hisseler dahil) sahiptir ve İşlemin başarıyla tamamlanmasının ardından, SASA’da beklenen doğrudan hissedarlık payı yaklaşık 60 olacaktır.

İşlemin tamamlanmasının ardından Erdemoğlu, SASA’nın çoğunluk hissedarı olmaya devam edecek ve SASA üzerindeki yönetim kontrolünü elinde tutmaya devam edecek. Erdemoğlu’nun SASA’ya bağlılığı ve desteği devam ediyor.

Erdemoğlu, Erdemoğlu’nun elinde bulunan kalan SASA hisseleri için HSBC ile mutat istisnalar dışında 90 gün satmama taahhüdü vermek üzere anlaştı.

Gelirlerin Kullanımı

Erdemoğlu, 8 Haziran 2023 tarihinde SASA’nın net borçlanma faiz oranını düşürmek amacıyla dört milyar Türk Lirasına kadar düşük öncelikli ikincil borç (ardışık), talep ve şarta bağlı yükümlülükler. dönüştürülebilir borçlanma araçları (“Borçlanma Aracı”) ihraç etmek için onay başvurusunda bulunacağını (“SPK Başvurusu”) açıkladığı dikkat çekmektedir.

Borçlanma Aracının dönüştürme fiyatı ve kupon oranı Erdemoğlu ve SASA arasında ihraç anında belirlenecek, kupon oranının SASA lehine belirlenmesi ve dönüştürme fiyatının plasman değerine eşit olması beklenmektedir. İşlemdeki fiyat.

Erdemoğlu, İşlemden elde edilecek gelirin çoğunu, ihraçtan sonra Borçlanma Aracına (tek yatırımcı olarak) tam olarak katılmak için kullanmayı planlamaktadır. Ek gelir elde edilmesi durumunda bu ek gelirler Erdemoğlu tarafından genel kurumsal ihtiyaçlar için kullanılacaktır. Borçlanma Aracına katılım için kullanılacak İşlemden elde edilecek gelir, ihraç tarihine kadar nakit ve nakit benzeri olarak tutulacaktır.

Yatırımcılar, bugüne kadar SPK’ya herhangi bir başvuru yapılmadığını ve Borçlanma Aracının onaylanacağına dair herhangi bir garantinin bulunmadığını göz önünde bulundurmalıdır. SPK başvurusunun yapılmaması veya onaylanmaması durumunda Erdemoğlu, elde edilecek geliri SASA’ya benzer fayda sağlayacak yatırım/borçlanma aracının finansmanında kullanmayı planlamaktadır.

Hisselerin Erdemoğlu tarafından satışına ilişkin diğer değerli gelişmeler ilgili mevzuat çerçevesinde açıklanmaya devam edilecektir.

Ertelenmiş Açıklama

9 Haziran 2023 tarihinde Erdemoğlu ile HSBC arasında İşlem’in ifası için sözleşme şartlarını içeren yetki yazısı (“Yetki Yazısı”) imzalanmıştır. Ancak İşlemin detayları kesinleşmediğinden ve İşlemin gerçekleşeceği kesinleşmediğinden ve Erdemoğlu’nun Yetki Yazısının imzalanmasını geciktirmekte hukuki menfaati bulunduğundan, Erdemoğlu’nun yönetim kurulu bu kararı 09 Haziran 2023 tarihinde gereğince almıştır. II-15.1 Sayılı Özel Durumlar Tebliği’nin 6. maddesi ile. duyuruyu erteleme kararı aldı. İşlemin duyurulması ile yukarıda belirtilen erteleme sebepleri ortadan kalktı ve bu açıklama ile Erdemoğlu, Erdemoğlu ile imzaladığı Yetki Yazısını HSBC’nin ortasında kamuoyuna duyuruyor.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu