Sağlık

Tatilden sonra dikkatli olun: Öğün atlamak aşırı kalori alımına neden olur!

Tatilde atlanan her öğün, bir sonraki öğünde fazla kalori alınmasına neden olarak vücudumuzu zorlar. Sağlıksız yiyeceklerden kaçan ve tüketen kişi, tatil niyetiyle tüm haftayı bu şekilde geçirebilir. Sistemsiz beslenme alışkanlığını benimseyen vücut, sindirimini yavaşlatır ve aşırı kilo alımına yol açar. Tatilinizin ardından dikkat etmeniz gereken tüm detayları burada sıraladık!

TATİL DÖNÜŞÜNDE BESLENME ALIŞKANLIKLARINA DİKKAT!

Sağlıklı beslenme alışkanlığı hayatın her anında yer almalıdır. Sağlıklı ve düzenli beslenme alışkanlığı sizi diyabet, kanser, kalp hastalıkları gibi birçok kronik hastalığa karşı korur. Sağlıklı büyümeyi destekleyen ve bilişsel gelişimi sağlayan beslenme alışkanlıkları üzerinde önemle durulması gereken bir konudur.

Yaşamın ilerleyen dönemlerinde sıklıkla karşılaşılan fazla kiloluluk şikayetleri, kişinin kronik hastalıklara yatkınlığını doğrudan etkilemektedir. Yaşam kalitesini artıran ve ömür boyu sürdürülmesi gereken sağlıklı beslenme alışkanlığı bozulursa dikkat etmeniz gerekenleri sizler için derledik!

KAHVALTI ATLANMAMALIDIR!

Günün ilk öğünü olan kahvaltıyı atlamak, bir sonraki öğünde fazla yemek yemenize neden olur ve kolaylıkla birçok sağlık sorununa yol açabilir. Bu sağlık sorunları arasında; Şişkinlik, gaz, mide bulantısı ve yorgunluk içerebilir. Kaçırılan bir öğünün ardından toparlanmak yerine, tüm günü sağlıksız hissederek geçirmek sizi bir kısır döngüye sokacaktır.

Gününüze mutlaka kahvaltıyı dahil edin ve peynir, zeytin gibi temel kahvaltılık yiyeceklere az da olsa alışın. Metabolizmanızı bu temel besinlerle hızlandırdığınızda sindirim açısından çok daha kolay bir gün geçireceksiniz.

DÜZENLİ EĞİTİM ŞART!

Her gün düzenli olarak egzersiz yapmak, beyne ruh halinizi yükselten olumlu sinyallerin gönderilmesine yardımcı olur. Ayrıca spor yapmak, normal rutinlerimiz bozulduğunda ruh sağlığımızı korumamıza yardımcı olur ve eski beslenme alışkanlıklarımıza hızla dönmemizi kolaylaştırır.

SU TÜKETİMİNİ UNUTMAYIN!

Öğün atlamamaya dikkat ederken sıvı alımını da unutmamak gerekiyor. Sevdiğiniz yiyeceklerin tadını çıkarırken bir sonraki öğünü dengelemeye çalışın. Ayrıca vücudun suyu korumak ve metabolizmanızı desteklemek için yeterli suya ihtiyacı olacağından su tüketimine dikkat edin. Su tüketimine öncelik verirseniz beslenme alışkanlıklarınız da düzene girecek.

DETOKS SULARINI DENEYİN!

Vücudumuzun temizlenmesinde asıl görevi karaciğer üstlenir. İçtiğimiz sudan, tükettiğimiz besinlere, soluduğumuz havadaki toksinlerin temizlenmesine kadar tüm bu görevleri üstlenen karaciğerler, sıvı tüketiminde oldukça önemlidir. Su içmeyi teşvik eden detoks sularını yemeklerinize ekleyerek karaciğerin temizlenmesine katkıda bulunabilirsiniz.

YEŞİL ÇAYA BİR ŞANS VERİN!

Metabolizmayı hızlandırmaya ve ödemi atmaya yardımcı besinlerin yanı sıra yeşil çay gibi içecekleri de tüketebilirsiniz. Ancak tek başına mucizevi sonuçlar beklemek yerine sağlıklı ve istikrarlı beslenmeyi önceliklendirmeyi unutmamalısınız. Sindirim sisteminin destekçisi olan yeşil çayı tüketirken öğün atlamamaya dikkat etmelisiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu