Haber

Toyota, 5. nesil hibrit teknolojisine geçiyor

Toyota, Avrupa’daki tesislerinde daha yüksek performans ve daha yüksek yakıt verimliliği sunan en yeni nesil hibrit sistemi üretmeye hazırlanıyor.

Bu plan kapsamında 2023 model yılı için Corolla’da kullanılmak üzere 5. nesil hibrit teknolojisi Avrupa’da üretilecek. Toyota’nın Polonya ve İngiltere fabrikalarında üretilecek yeni hibrit sistem, Türkiye ve İngiltere’de banttan çıkan Corolla modellerinde yerini alacak.

Markanın 5. nesil hibrit motor ve şanzımanlarının üretimi, Polonya tesisinde 77 milyon avro ve İngiltere tesisinde 541 bin avroluk yatırımla yedi üretim hattının modernizasyonu ile başlayacak.

Toyota, Polonya’da MG1 ve MG2 elektrikli motorları ve hibrit şanzımanları üretirken, bu bileşenler İngiltere’de 1.8 litrelik benzinli motorla birleştirilerek 5. nesil hibrit aktarma organlarını oluşturacak.

Toyota’nın 5. nesil hibrit teknolojisi, daha hafif, daha kompakt ve daha yüksek güçlü elektrik motorlarıyla öne çıkıyor. Günlük sürüşte daha elektrikli sürüş boyutları ile daha düşük tüketim ve CO2 emisyonu sunan yeni hibrit teknolojisi, aynı zamanda daha yüksek performans sağlıyor. 140 PS güce sahip 1.8 litrelik hibrit motor, 0-100 km/s hızlanmasını 9.2 saniyeye düşürerek önceki nesle göre 1.7 saniyeyi güzelleştirdi.

Verimliliği ve performansı her geçen nesilde artan Toyota hibrit teknolojisi, Avrupa’da her geçen gün daha fazla kullanıcı tarafından tercih edilmeye devam ediyor. Son 4 yılda Toyota Avrupa satışlarında hibrit araçların oranı yüzde 30’dan yüzde 66’ya çıkarak değerini artırdı.

Kaynak: Carmedya.com / Araba

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu