Ekonomi

Türkmenistan Devlet Başkanı Orta Asya ve Körfez Arap Ülkeleri Ticaret Odası’nın kurulmasını önerdi

Türkmenistan Devlet Lideri Serdar Berdimuhamedov, Orta Asya ile Körfez Arap ülkeleri arasındaki ticari ilişkilerin gelişmesine dikkat çekerek, “Orta Asya ve Körfez Arap Ülkeleri Ticaret Odası’nın kurulmasını teklif ediyoruz.” söz konusu.

Türkmenistan Devlet Haber Ajansı’nın (TDH) haberine göre Berdimuhamedov, Suudi Arabistan’ın Cidde kentinde düzenlenen “Orta Asya-Körfez Arap Ülkeleri İşbirliği Konseyi” zirvesine katıldı.

Berdimuhamedov burada yaptığı konuşmada Orta Asya ile Körfez Arap ülkeleri arasındaki ticari bağların geliştirilmesi ve ikili ticaret hacminin her zaman artırılması gerektiğine değindi.

“Orta Asya ve Körfez Arap Ülkeleri Ticaret Odası’nın kurulmasını teklif ediyoruz.” Sözünü kullanan Berdimuhamedov, yatırımlar açısından geniş işbirliği imkanları gördüğünü ve Türkmenistan’ın yatırım projelerinin hayata geçirilmesinde her zaman işbirliğine açık olduğunu belirtti.

Berdimuhamedov, “Bu nedenle Orta Asya ve Körfez Arap ülkeleri Birinci Yatırım Forumu’nun 2024 yılında Türkmenistan’da yapılmasını öneriyoruz.” söz konusu.

Berdimuhamedov, Orta Asya ve Körfez Arap ülkeleri başta olmak üzere dünyanın farklı bölgelerindeki çeşitli küresel tehditleri çözmek için ülkelerin güçlerini birleştirmeleri gerektiğine dikkati çekerek, “Orta Asya ve Körfez Arap Ülkeleri Dışişleri Bakanları Konseyi’nin kurulmasını uygun buluyoruz. kalıcı olarak hareket edecek.” değerlendirme yaptı.??????

Berdimuhamedov, Orta Asya ve Körfez Arap Ülkeleri İşbirliği Kurulu çerçevesinde ulaşım ve enerji, kültür ve ekoloji, tıp ve sporalanlarda da bağlantıların etkinleştirilmesini önerdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu