Yaşam

Uc Uc ve arkadaşlarının çöpsüz bir dünya hayali sahnede

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, Arzu Yurtseventarafından yazılmıştır, Nihat Alptekin Yönetmenliğini üstlendiği “Çöpsüz Dünya” adlı çocuk oyununu seyirciyle buluşturuyor. Oyun, 28 Ocak 2024 Pazar günü saat 12.00’de Müze Gazhane Prof. Dr.’de sahnelenecek. İlk kez Sevda Şener Sahnesi’nde sahneleniyor.

İklim değişikliği ve hava kirliliği nedeniyle bulutların renginin, rüzgarın yönünün değiştiği günlerden biri; Umutlu, neşeli ve bilinçli bir uçurtma olan Uç Uç, kuyruğunun kırılması nedeniyle çöplüğe düşer. Çöplükte bir bez bebek olan Tassel ve atılmış bir paket olan Koli Koli ile tanışır. Çöplüğü kontrol eden Çöp Kralı ile yardımcısı Sinek ve konseyinin kurallarını değiştirmeye çalışan Uc Uk arasında mücadele başlar.

Çöpsüz Dünya oyunu, sempatik karakterler aracılığıyla, günümüz dünyasında “geri dönüşüm, onarım, sıfır atık ve renklere göre ayrılmış çöp kutuları” gibi konuları ele alarak atıksız bir dünyanın nasıl mümkün olabileceği sorusuna yanıt arıyor. Tüketim kültürü bilinçsizce yaygınlaştı.

Dramaturjisi Ergün Özdemir’e, müzik ve efekt tasarımı Emrah Can Yaylı’ya,

Oyunun koreografisini Doğan Şirin, set tasarımını Zuhal Soy, kostüm tasarımını Eylül Gürcan, aydınlatma tasarımını Murat Özdemir, görsel tasarımını Enes Altuğ Avşar, fotoğraflarını ise Sadi Ayan üstlendi. Eylül Soğukçay, Pınar Demiral, Engin Akpınar, Samet Silme, Mehmet Soner Dinçyer alır.

Oyun, 29 Ocak, 4 Şubat, 11 Şubat 2024 tarihlerinde Müze Gazhane Prof.’da sahnelenecek. Dr. Sevda Şener Sahnesi’nde.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu