Ekonomi

Wolfe Research Smartsheet hisse senedi hedefini 65 dolardan 45 dolara düşürdü

Cuma günü Wolfe Research, Smartsheet Inc. (NYSE: SMAR) için görünümünü değiştirerek fiyat hedefini bir önceki 65$’dan 45$’a düşürdü, ancak Outperform notunu teyit etti.

Firma, Smartsheet’in daha uzun anlaşma döngüleri, daha küçük anlaşma boyutları ve kapanış oranlarındaki düşüş gibi makroekonomik zorluklarla karşılaşmasına rağmen, artan karlılığı ve pazara açılma (GTM) uygulaması nedeniyle şirket üzerinde olumlu bir duruş olduğunu vurguladı.

Smartsheet’in operasyonel verimlilik ve marj genişletme taahhüdü, yatırımcılar için olumlu bir hareket olarak görülüyor ve hissenin uzun vadeli değerine daha fazla güven duymalarını sağlıyor.

Şirketin son dönemdeki finansal performansı, güçlü kurumsal müşteri katılımı, kategorinin öneminin giderek daha fazla anlaşılması ve bir yatırım döneminin ardından birim ekonomisinin iyileşmesi sayesinde hem üst hem de alt satırlarda beklentileri aştı.

Şirketin sürdürülebilir kârlılığı, GAAP dışı FVÖK ve serbest nakit akışı (FCF) marjlarında hem Wolfe Research’ün tahminlerinin hem de konsensüsün ötesinde daha fazla artış beklentisine yol açtı. Bu durum Smartsheet’in olumlu bir yeniden değerleme yaşamasını sağlayabilir.

Firma, genişleyen kurumsal çekiş gücü, tutarlı marj kaldıracı, Brandfolder/WorkApps & Capabilities ile çapraz satış fırsatları ve federal ve uluslararası pazarlardaki büyüme dahil olmak üzere şirket için temel büyüme faktörlerini izlemeye devam edecek.

Wolfe Research ayrıca Smartsheet’in hizmetleri için pazarın potansiyel olarak büyük olduğunu, IDC’nin 23 milyar dolarlık tahminine karşılık kendi tahminlerinin 75 milyar dolar olduğunu, yüksek büyüme gösteren birçok rakibin varlığının giriş engellerinin nispeten düşük olduğu bir pazara işaret ettiğini belirtiyor. Bu rekabet ortamı, şirketin gelecekteki performansı için önemli bir husustur.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

arsuz-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu