Haber

Bakan Koca: “31 bin 317 kişinin alımı için kılavuz yayınlamak üzere önümüzdeki hafta ÖSYM’ye gönderiyoruz”

Bir kadro ziyaret ve toplantılar için Niğde’ye gelen Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, Niğde Valiliği ziyaretinde açıklamalarda bulundu.

Bakan Koca; Türkiye’nin son 20 yılda, başta sıhhat olmak üzere pek çok alanda çığır açan gelişmeler kaydettiği söyledi. Bakan Koca; ” Türkiye Yüzyılı’ hedefi çerçevesinde sağlık turizminde ‘Health Türkiye’ çatı markasıyla ülkemizi global bir sıhhat üssü haline getirme maksadımız var. Sıhhat alanındaki gelişme ivmemiz, yalnızca halkımızın en nitelikli sıhhat hizmetlerine erişimini sağlamakla kalmadı, bizi sıhhatte global bir aktör pozisyonuna da taşıdı. Bugün Türkiye, insanına en geniş kapsayıcılıkta ve en kolay halde erişebildiği, en nitelikli sıhhat hizmetini sunabilen nadir ülkelerden birisi haline geldi. Pandeminin tesirinde geçen son üç yılda birçok gelişmiş ülkenin sıhhat sistemleri felç olurken, dimdik ayakta duran sıhhat sistemimiz, muvaffakiyetin sağlam temeller üzerinde yükseldiğini gösterdi. Başlattığımız Beyaz ıslahat sayesinde sistemimiz daha güçlü olacaktır. Sonuçlarının kısa vakitte vatandaşlarımıza yansıyacağına inanıyorum” dedi.

31 bin 317 sağlık personeli ataması için kılavuz yayınlanacak

31 bin 317 personel ataması için kılavuzun yayınlanacağını da sözlerine ekleyen Bakan Koca; “Biliyorsunuz, 85 bin açıktan atama yapacağımızı ilan etmiştik. Birinci etabı olarak 31 bin 317 kişinin alımı için kılavuz yayınlamak üzere önümüzdeki hafta ÖSYM’ye gönderiyoruz. 11 bin 317 sürekli işçi alımı için de İŞKUR’a listelerimizi gönderiyoruz. Toplamda birinci etapta 42 bin 500 kişi alacağız. Mülakat yapmaksızın direkt atama yapacağız. Çabucak akabinde ikinci etap ilanına çıkılacak. Ayrıyeten kurum içi ve açıktan 4 bin 924 kontratlı atama çalışmalarımız sürüyor. En geç Ocak ayında ilana çıkacağız” ifadelerini kullandı.

Niğde’ye 400 yataklı hastane

Niğde’deki sağlık yatırımları ile ilgili de açıklamalarda bulunan Koca, açıklamasına şu şekilde devam etti;

“400 yataklı Niğde Eğitim Araştırma Hastanemizin inşaatına süratle devam ediyoruz. 2023 yılında güçlü teknolojik alt yapısıyla çağdaş bir hastanemizi Niğdeli hemşehrilerimizin hizmetine sunmuş olacağız. Ulukışla Toplum Sıhhati ve Aile Sıhhati Merkezi inşaatımızı bu ay sonunda tamamlıyoruz. Yatırım programımızda bulunan, 250 yataklı Bor Fizik Tedavi hastanemizin projelerini tamamlayarak 27 Ocak 2023 günü ihalesini yapacağız. Ayrıyeten Niğde Ağız ve Diş Hastanemizin proje çalışmalarında sona geldik. Bunun ihalesini de birebir tarihte, 27 Ocak’ta yapacağız. Çamardı İlçe Hastanemizin arsasını belirledik. Proje ihalesini yaptık. Önümüzdeki Şubat ayında inşaat ihalesini yapacağız. Aile sağlığı merkezi, toplum sağlığı merkezi gibi, birçok birinci basamak sağlık yatırımlarının da, inşasına, projelendirilmesine, planlamasına, devam ediyoruz. Bu yatırımlarımızla birlikte, Niğde’mizin sıhhat altyapısını daha da güçlendirmiş ve vatandaşlarımıza daha uygun kaidelerde hizmet vermiş olacağız.” – NİĞDE

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu