Haber

Bakan Kurum: “118 bin binada 412 bin bağımsız bölüm yıkılacak”

Bakan Kurum: “118 bin binada 412 bin bağımsız bölüm yıkılacak”

GAZİANTEP – ETRAF, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Gaziantep AFAD Uyum Merkezi’nde açıklamalarda bulundu. Bakan, 118 binadaki 412 bin bağımsız bölümün yıkılacağını bildirdi.

Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerde çok sayıda binanın yıkıldığı veya hasar gördüğü Gaziantep’e gelen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, toplantı yaptı. Gaziantep AFAD Koordinasyon Başkanlığı’ndaki toplantıya Bakan Kurum’un yanı sıra eski Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Gaziantep Valisi Davut Gül, İl Emniyet Müdürü Mustafa Emre Başbuğ, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hidayet Arıkan, askeri yetkililer, AFAD yetkilileri ve kurum müdürleri katıldı. Merkez.

“4 bin 500 konteynerin montajına başlandı”

Bakan Kurum, 4 bin 500 konteynerin kurulum sürecini başlattıklarını belirterek, “Gaziantep’te arama kurtarma çalışmalarımızı tamamladık. Tüm kurtarma kahramanlarımıza bir kez daha şükranlarımızı sunuyoruz. Milletimiz bilsin ki devletimiz arıyor. ve iyileştirme, hasar tespiti, insani yardım çalışmaları ve geçici barınma alanları.” 11 ilimizde başta yeni konut alanlarının yapılması ve belirlenmesi olmak üzere her konuda var gücüyle çalışmaktadır. İnşallah her birimiz vatandaşlarımızı bahsettiğimiz evlere yerleştirene kadar aslı ile gece gündüz 24 saat çalışacağız. Hep birlikte yeni, inançlı ve keyifli bir hayata başlayacağız. Nurdağı ve İslahiye’de toplam 4.500 konteynerin montajına başladık. Toplamda iki alanda yapımı tamamlanan bine yakın konteyneri kent alanına vatandaşlarımızı yerleştirmeye başladık. İhtiyaçlar doğrultusunda eş zamanlı olarak yeni alanların kurulumunu da gerçekleştirmekteyiz. Tamamlandığında Nurdağı’nda 13 bin 600, İslahiye’de 12 bin çocuk oyun parkları, kreşler, okullar, camiler, sporAlanlar, sosyal tesisler, sağlık tesisleri gibi sosyal tesisler de olacak” diye konuştu.

“118 binada 412 bin bağımsız bölüm yıkılacak”

Hasar tespit çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini anlatan Bakan Kurum, “7 bin 328 uzman çalışanımızla 11 ilimizin her noktasında her binayı titizlikle inceleyerek hasar tespitlerimizi birkaç gün içinde tamamlayacağız. sallanan bölgede illerimiz 3 milyon 520 bin bağımsız bölümden oluşan 927 bin adet binada incelemelerde bulunduk 118 bin binada 412 bin bağ tespit ettik yıkılmış, acilen yıkılacak ve ağır hasarlı olarak tespit ettik sağlık ve huzur için Milletimizin, TOKİ Başkanlığımızla birlikte depreme dayanıklı 1 milyon 180 bin konut yaptık.20 yılda 3.3 milyon konutu dönüştürdük.Keyifli yaşamınızın ilk anahtarını size vereceğiz.Başlıyoruz. Şubat ayı bitmeden ilçelerimizdeki tüm konutlarımızın müteahhitlik işlemlerini başlatacağız” dedi.

“Ovalardan dağlara gerçek yerleşim olacak”

Bakan Kurum, “Yapacağımız tüm konutlarımız için iş makinesi tedarikçileri ile bir araya geliyoruz, tüm ihtiyaçlarımızı hızlı bir şekilde karşılayabilmek için hem fayda-maliyet analizimizi hem de lojistiğimizi planlıyoruz. Sanata uygun planladık.” , şehrin gelenekleri ve tarihi dokusu.Bu plan çerçevesinde yapacağız.Ovalardan dağlara gerçek bir yerleşim modelini uygulayacağız.Yeni yerleşimlerin ön tespitlerini yaptık.Zemin etüt çalışmalarımızı yapacağız. hocalarımız ve bilim adamlarımız ile birlikte detaylı bir şekilde.Uygulama projelerimizi bu tecrübeler ışığında yapacağız.Eski yerleşim yerlerinin yerlerini detaylı bir şekilde inceleyeceğiz.Yıkılan yerlere baktığımızda bunları içeren bir süreç yürüteceğiz. mikrobölgeleme çalışmalarımız ile depremin etkisiyle sıvılaşmaya eğilimli alüvyonlu topraklar üzerine inşa edilmiş evler ve yapılar görüyoruz.Enerji ve Adi Kaynaklar Bakanlığımız ve MTA Togumuz eter, deprem sonrası fay hatlarında oluşan yeni çatlakları ve yer sarsıntısından dolayı zeminin sıvılaşıp sıvılaşmadığını belirler. MTA bize jeolojik harita, sıvılaşma ve fay sınırlarına uzaklık açısından değerli bir bilgi ve bilgi akışı sağlamaktadır. Bu veri akışını mikro bölgeleme ve zemin etüt projelerimizle birleştiriyoruz ve yeni afet konut yerlerini belirlemek için güçlü bir şekilde kullanıyoruz. Bölgeye sadece konut yapmayacağız. Bu dönüşümle şehirlerimizin geleceğini, 100 yıllık planlayacağız; Çevre düzenlemesi, parkları, bahçeleri, camileri, okulları, kültür-sanat, spor salonları ve sosyal donatı alanlarıyla vatandaşlarımıza yeni yaşam alanları sunacağız ve bunu 1 yıl içinde teslim edeceğiz” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu