Haber

BM: İsrail’in operasyonlarında bir sorun var

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Gazze Şeridi’nde öldürülen sivil sayısının İsrail’in Hamas militanlarına yönelik operasyonlarında “bir şeylerin yanlış olduğunu açıkça ortaya koyduğunu” söyledi.

Guterres, “Hamas’ın insanları canlı kalkan olarak kullanması nedeniyle ihlaller var. Ancak askeri operasyonlarda öldürülen sivillerin sayısına baktığımızda bir şeylerin yanlış olduğu açıkça görülüyor.” dedi. BM Genel Sekreteri, Filistin halkının her gün yaşadığı vahim insani durumu görmenin İsrail’in çıkarına olmadığını belirterek, “Bu durumun İsrail’in küresel imajı açısından hiçbir faydası yok” dedi.

Guterres ayrıca Gazze’de öldürülen çocuk sayısının BM’nin her yıl bildirdiği çatışmalarda ölen çocuk sayısından çok daha fazla olduğuna dikkat çekti. BM Genel Sekreteri, “Gazze’de birkaç gün içinde binlerce çocuk öldürüldü, bu da askeri operasyonların yürütülme biçiminde bir hata olduğunu açıkça gösteriyor.” dedi.

Gazze Sağlık Bakanlığı: Ölenlerin yüzde 40’ı çocuk

ABD ve AB’nin terör örgütü olarak tanımladığı Hamas’ın 7 Ekim’de İsrail’e düzenlediği saldırıda 1.400 kişi öldürülmüş, 240’tan fazla kişi rehin alınmıştı. Bu saldırının ardından İsrail Gazze Şeridi’ne yoğun bombardıman başlattı. Hamas’ın kontrolündeki Gazze Sağlık Bakanlığı, İsrail’in söz konusu operasyonlarında öldürülen kişi sayısının 10 bin 569’a ulaştığını, hayatını kaybedenlerin yüzde 40’ının çocuk olduğunu açıkladı. Buna göre 7 Ekim’den bu yana 4 bin 324 çocuk hayatını kaybetti.

Reuters/SÖ,JD

cesme-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu