Yaşam

Bosch Elektrikli El Aletlerinden teknik eğitime katkı

  • Bosch Elektrikli El Aletleri’nden Küçükyalı MTAL iş birliği ile teknik iş gücünün eğitimine tam destek

İstanbul – Küçükyalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Bosch arasında imzalanan protokol kapsamında faaliyete geçen Bosch Elektrikli El Aletleri Atölyesi, en son teknolojik yenilik ve gelişmeleri doğrudan öğrenci ve öğretmenlere ulaştıracak. Bosch Türkiye ve Ortadoğu Lideri ve Temsilcisi Daniel Korioth, Bosch’un tüm faaliyet kollarında teknik iş gücünün eğitimini desteklediğinin altını çizerek, “Kurucumuz Robert Bosch’un ülkemizdeki misyonunu sürdürüyoruz. Teknik alanda gençlerin eğitimine verdiğimiz desteği Elektrikli El Aletleri iş kolumuzla desteklemekten büyük mutluluk duyuyorum” dedi. söz konusu.

Bosch Elektrikli El Aletleri ile Küçükyalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi arasında imzalanan protokol ile Bosch Elektrikli El Aletleri Atölyesi faaliyete geçti. Maltepe Kaymakamlığı tarafından hazırlanan protokole göre Küçükyalı Meslek Yüksek Okulu atölye sınıfı, tam donanımlı yetkili servisler tarafından verilen hizmet esas alınarak tasarlandı.

Bu içerikte; Kullanıcının servise getirdiği bir eserin atölyede nasıl tamir edildiğini öğrencilerin deneyimlemesini sağlayacak şekilde tasarlanmıştır. Gerçekleştirilen proje kapsamında sınıflar, 15 öğrencinin eğitim alabileceği tam donanımlı 3 sıra şeklinde planlandı. Sınıfta ayrıca Bosch Elektrikli El Aletleri’nin akülü ve kablolu ürünleri için stantlar hazırlandı. Bu makinelerin tamamı atölyede kullanılırken, yüksek gerilim ve izolasyon test odası ile yıkama ve test odası da öğrencilerin hizmetine sunuldu.

Nitelikli teknisyen istihdamına katkı

Bosch Türkiye ve Orta Doğu Elektrikli El Aletleri Bölge Satış Müdürü Ali Fahri Özcan, öğrencilerin Bosch Elektrikli El Aletleri Atölyesi’nde makineleri yakından tanıyarak tamirat ve onarım yapabileceklerini söyledi. Öğrencilere elektrik ve elektronik teknolojisi alanında endüstriyel bakım ve onarım konusunda Bosch Elektrikli El Aletlerini öğretmek ve onlara teknolojik yenilik ve gelişmelere doğrudan ulaşma fırsatı sunmak. Eğitim programlarına katkı sağlarken sektöre profesyonel ve kalifiye teknisyen istihdamı için de önemli bir adım atıyoruz.

Proje kapsamında Küçükyalı Mesleki ve Teknik Lisesi öğretmenlerine kolaylık sağlayacaklarını belirten Özcan; “Öğretmenler kendi alanlarında müfredatta yer alan uygun konularda derslerini birebir işleyebilecekler. Proje kapsamında bölümün tüm öğretmenlerine mesleki eğitim desteği sağlayacağız. Teknolojilerimiz ve ürün yelpazemiz yenilenirken yıl boyunca hem yüz yüze hem de online eğitim desteği ile öğretmenlerimize katkı sağlamaya devam edeceğiz. Öğretmenlerimiz de eğitimlerde öğrendikleri bilgileri öğrencilerine aktarabilecekler.”

Öğrencilerin mesleki gelişimine katkı

İlk kez imza attıkları projeyi diğer illere de taşıyarak öğrencilerin mesleki gelişimlerine katkı sağlamaya devam edeceklerini belirten Özcan, “Bosch Ailesi olarak sınıfımızda okuyan öğrencilere staj imkanı sunmak istiyoruz. yetkili servis ve bayilerimizin desteğiyle.” söz konusu.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

- -
Başa dön tuşu