Haber

CHP’den Partili Belediyelere “Beslenme Torbası” Talimatı: “Kanayan Bir Yarayı Kapatmak İçin Harekete Geçiyoruz…

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, ihtiyaç sahibi öğrencilere gıda takviyesi yapılması için partili belediyelere çağrıda bulundu. Torun, CHP’li belediyelere gönderdiği mektupta; “İktidarda olmasak da CHP olarak çocuklarımızın beslenme sorununa sahip çıkıyor ve çözüm üretiyoruz. Kanayan bir yarayı kapatmak için harekete geçiyoruz. Çocuğunun çantasına besin koyamayan anneler için yola çıktık. arkadaşları arasında kuru ekmekle yemek yiyen yavrular… İktidara çağrımız Meclis’te reddettiniz ama belediyelerimizin bu hizmetine engel olmaya çalışmayın” dedi.

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Torun, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun çağrısı üzerine tüm parti belediye başkanlarına mektup gönderdi. Torun’un yazısı şöyle:

“İHTİYACI OLAN ÖĞRENCİLERE GÜNDE BİR ÖĞÜN SAĞLIKLI BESLENME ESASLI OLARAK VERİLMEK İÇİN YENİ BİR DENEYİM BAŞLATMAK İHTİYACIDIR”

“Ülkemizde uzun süredir devam eden ekonomik bunalım tüm vatandaşlarımızı derin bir yoksullukla karşı karşıya bırakmıştır. Bu tablonun en ağır şekli çocuk yoksulluğudur. Devletin bu konudaki tedbirsizliği işleri zorlaştırmaktadır. Bu kapsamda partimizin okullarda ücretsiz yemek verilmesi teklifimiz Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Cumhur İttifakı tarafından reddedilmiştir. Kemal Kılıçdaroğlu, belediyelerimiz tarafından ihtiyaç sahibi öğrencilerimize günde bir öğün yemek verilmesi için yeni bir seferberlik başlatılması zaruri hale geldi.Yayınlama konusuna hassasiyetle eğilmek değerlidir.

“OĞLUNUN ÇANTASINA BESİNLERİ KOYMAYAN ANNELER VE ARKADAŞLARIYLA KURU EKMEKLE YEMEK YİYEN ÖĞRENCİLERİMİZ İÇİN YOL ATIYORUZ”

CHP olarak iktidarda olmasak da çocuklarımızın beslenme sorunu için sorumluluk alıyor analizler üretiyoruz. Kanayan bir yarayı kapatmak için harekete geçiyoruz. Çocuğunun çantasına mama koyamayan anneler, arkadaşlarının ortasında kuru ekmekle yemek geçiren yavrularımız için yola çıktık. Şu anda birçok belediye bu hizmeti veriyor. Bu hizmeti tüm belediyelerimizde yaygınlaştırmak için çalışıyoruz. İktidara davetimizdir; Mecliste reddettiniz ama belediyelerimizin bu hizmetine engel olmaya çalışmayın.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu