Ekonomi

Bu Hafta Takip Edilecek 5 Önemli Gelişme

Investing.com – Yaklaşan tatil haftasında yatırımcılar, faiz oranlarının gelecekteki seyrine ilişkin yeni bilgiler için Fed’in son toplantısının tutanaklarına bakacak. Perakendeciler yine yavaş bir tatil alışveriş sezonu olmasını umdukları sezona hazırlanıyor. Nvidia karını açıklayan son mega şirket olacak. Petrol fiyatlarında dalgalanma devam edecek gibi görünüyor.

Yeni haftaya başlarken bilmeniz gerekenler:

bir. Fed tutanakları

Fed, bu haftaki Şükran Günü tatili nedeniyle 31 Ekim-1 Kasım toplantısını erteledi. dakikaSalı günü, normalden bir gün önce yayınlanacak.

Enflasyonun yavaşladığına dair son göstergeler, ABD merkez bankasının faiz oranlarını artırmayı bırakacağına dair umutları artırdı ve yatırımcılar, politika yapıcıların hangi tarafa yaslandığını görmek için tutanakları inceleyecek.

Cuma günü Kontrolden Sorumlu Lider Yardımcısı michael barrSan Francisco Fed Lideri, Fed’in faiz artırımlarının zirvesinde veya buna yakın olduğuna inandığını söyledi Mary Dalyve Boston Fed Lideri susan collinsEnflasyonun düştüğüne dair daha fazla kanıta ihtiyaç olduğunu vurguladı.

Salı günkü ekonomik verilere ilişkin Mevcut Konut Satışları, bir gün sonra ilk işsizlik taleplerive Ekim dayanıklı mal siparişleriilan edilecektir.

2. Efsanevi Cuma

Yatırımcıların tüketim odaklı ABD ekonomisinin dirençli kalıp kalmayacağını sorguladığı bir dönemde ABD’li perakendeciler, Şükran Günü’nün ardından değerli alışveriş döneminin başlangıcı olan Kara Cuma’ya hazırlanıyor.

Bu yılki Kara Cuma, faiz oranlarının yükseldiği ve enflasyonun gevşemekle birlikte Fed’in %2 hedefinin üzerinde kaldığı bir ortamda gerçekleşiyor.

Geçen hafta açıklanan verilere göre ABD’de perakende satışlarEkim ayında son yedi aydan bu yana ilk kez düşüş yaşanarak talebin yavaşladığını gösterdi ancak düşüş beklenenden az oldu.

Perakendeciler bu yılki tatil sezonunun önceki yıllara göre daha az hareketli olacağı konusunda şimdiden uyarılarda bulundu. Walmart ( WMT) Perşembe günü yaptığı açıklamada, yıllık satış ve kar varsayımlarını artırmasına rağmen tüketicilerin tatil sezonu başlarken harcamalarında daha temkinli davrandıklarını söyledi.

3. hisse senedi iyimserliği

Yatırımcıların hisse senetlerine yönelik iyimserliği son birkaç haftada arttı ve piyasalar, ağustos ayından ekim ayına kadar aylardır süren düşüş trendinden toparlanma gösterdi. Son birkaç aydır istikrarlı bir şekilde yükselen ve hisse senetleri üzerinde baskı yaratan hazine getirileri, Fed’in faiz artırımlarını sonlandıracağı umutları üzerine hızla düştü.

geçen hafta S&P 500, NasdaqVe Dow üst üste üçüncü haftalık kazancını elde etti. S&P ve Dow için bu, Temmuz ayından bu yana en uzun haftalık kazanç serisi oldu. Nasdaq için bu, Haziran ayından bu yana en uzun haftalık yükseliş oldu.

Bu hafta yatırımcıların dikkati, Salı günü kazanç raporunu yayınlayacak olan çip şirketi Nvidia’ya çevrildi. NVDA) tercüme edecektir.

4. petrol fiyatları

Petrol fiyatları, açığa satış yapan yatırımcıların kar elde etmesi ve ABD’nin bazı Rus petrol nakliyatçılarına yönelik yaptırımlarının artmasıyla önceki seansta gördüğü dört ayın en düşük seviyesinden sonra toparlanarak Cuma günü %4’ten fazla yükseldi.

Yine de ikisi de Brentbirlikte WTIPetrol göstergeleri haftayı %1’den fazla düşüşle tamamladı ve çoğunlukla üst üste dördüncü haftalık düşüşünü gerçekleştirdi. ham petrolstokların artması ve rekor üretim seviyelerinin devam etmesi nedeniyle zayıfladı.

Çin’in derinleşen emlak krizi ve yavaşlayan endüstriyel büyümesi de olumsuz etki yarattı.

Brent 80 doların altında seyrederken birçok analist, OPEC+’nın bu ayın sonlarında bir araya gelerek üretim kesintilerini 2024’e kadar uzatmasını bekliyor.

5. Avro bölgesi verileri

Euro Bölgesi, Kasım ayı satın alma yöneticileri endekslerini Perşembe günü paylaşacak ve ekonomistler faaliyetlerde anlamlı bir toparlanma beklemiyor. Çarşamba günü de engelle tüketici güveniBilgi yayınlarken yakından takip edilen Almanya Ifo iş iklimi endeksiCuma günü açıklanacak.

Avrupa Merkez Bankası geçen Çarşamba finansal istikrarraporunu paylaşacak ve bir gün sonra Ekim ayı politika toplantısına katılacak. dakikayayımlanacak.

ECB Lideri Christine Lagarde Salı günü Berlin’de ve Cuma günü Frankfurt’ta bir etkinlikte konuşacak. Hafta boyunca yapılacak etkinliklere bir dizi başka ECB yetkilisi de katılacak.

–Bu haber Reuters tarafından sağlanmıştır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu