Haber

İngiltere Dışişleri Bakanı Cameron Türkiye’ye geliyor

İngiltere Dışişleri Bakanı David Cameron’un Gazze’de sürdürülebilir ateşkes çalışmaları kapsamında İsrail, Filistin, Katar ve Türkiye’yi ziyaret edeceği bildirildi. İngiltere Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Cameron’un bu hafta bölgedeki üst düzey liderlerle temaslarının Gazze’ye daha fazla insani yardım ulaştırılması, tutukluların serbest bırakılması ve sürdürülebilir, kalıcı bir ateşkese ulaşılması üzerinde yoğunlaşacağı belirtildi.

Açıklamada, Cameron’un İsrail’de Başbakan Binyamin Netanyahu ve Dışişleri Bakanı Yisrael Katz ile görüşeceği, burada Gazze’ye insani yardımın hızlı ve ciddi oranda artırılması çağrısında bulunacağı ve ülkesinin sivil sayısının fazla olmasından duyduğu endişeyi aktaracağı kaydedildi. kayıplar. Dışişleri Bakanı Cameron’un, Gazze’ye yardım amacıyla Aşdod Limanı ve Kerem Şalom Sınır Kapısı dahil olmak üzere daha fazla geçiş noktasının kullanılmasının yanı sıra su, yakıt ve elektrik tedariğinin normale dönmesi yönündeki taleplerini yineleyeceği belirtildi.

Açıklamada, Cameron’un Türkiye’deki hükümet yetkilileriyle yapacağı temaslarda bölgesel güvenlik ve Orta Doğu’daki diğer sorunları ele alacağı belirtildi ve şu ifadelere yer verildi: “İngiltere ve Türkiye’nin yakın bir ortaklığı var ve biz NATO ve Ukrayna’ya desteğin güçlendirilmesi yönünde önemli çalışmalarımızı sürdüreceğiz.” ve terörle ve yasadışı göçle mücadelede.” .” mesajı verildi. (HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu