Haber

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Togg ile Meclis’e geldi

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “60 yıl önce Devrim arabasının hikayesi TBMM önünde bitti. Böyle milli bir projeyi hazmedemeyenler oldu. Bugün Türkiye’nin arabası Togg’u Meclis’e getirdik. Vatandaşlar bu gururu görsün.” dedi.

Bakanlık bütçe görüşmelerine katılmak üzere Togg arabasıyla Meclis’e gelen Varank’a AK Parti Küme Lideri İsmet Yılmaz ve MHP Küme Başkan Yardımcısı Erkan Akçay eşlik etti.

Kırmızı arabası TBMM Onur Kapısı önüne park edilen Varank, burada gazetecilere açıklama yaptı. Varank, “Türkiye’nin 60 yıllık heyecanı, 60 yıllık hayali gerçek oldu. O heyecanı basın mensuplarımızda da görebiliyorum.” terimleri kullandı.

Varan şunları söyledi:

“Togg, bugün TBMM’mize Türkiye’nin gurur projesiyle geldik. 60 yıl önce Devrim arabasının hikayesi Meclis önünde bitti. Böyle milli bir projeyi birileri hazmedemedi. Vatandaşlarımız bu gururu görsün istedik. Hatta Plan ve Bütçe Komisyonunda ‘Togg varsa neden onunla gelmedin’ diyerek benimle dalga geçtiler. Muhalefeti dinledim, onların tavsiyesi doğrultusunda Togg’u buraya getirdik. İnşallah bütün gün burada olur Milletvekillerimiz gelip görebilirler.”

“Türkiye’nin Arabası Projesi”nin Türk insanının ve mühendislerinin inandıkları zaman neler başarabileceklerinin en güzel göstergesi olduğunu vurgulayan Varank, bunu bir vizyon projesi olarak gördüğünü ifade etti.

Böyle bir vizyon ortaya koyacak siyasi iradenin çok önemli olduğunu belirten Varank, “Babayiğitlerimizin, mühendislerimizin, teknisyenlerimizin bu projede emeği çok ama böyle bir vizyon projesini ortaya koymak büyük cesaret istiyor. Cumhurbaşkanımız büyük bir adam olarak bu projenin arkasında durdu. Hamdolsun Togg, bugün Meclisimizin önüne geldi.” dedi.

Togg’un 29 Ekim’de seri üretim hattından çıkmaya başladığını kaydeden Varank, buraya getirdiği aracın seri üretim hattından çıkan test aracı olduğunu söyledi.

Tip onayı alındıktan sonra araçların satılabilir hale geleceği bilgisini veren Varank, şirketin nasıl bir satış stratejisi uygulayacağını açıklayacağını ve satışların mart ayında başlayacağını bildirdi.

Bakanlıkların bu aracı kullanıp kullanmayacağının sorulması üzerine Varank, “Bakanlıkların kullanmak için sıraya gireceğini düşünüyorum. Çok güzel bir araç. Hem özgüven veriyor hem de geniş bir araç.” cevabı verdi.

Bakan Varank, yolda kendilerini görenlerin gülümseyerek kornalarla selam verdiğini belirtti.

“Gururluyuz”

AK Parti Küme Lideri İsmet Yılmaz, Togg’un açılışına gittiğini ancak araca ilk kez bindiğini belirterek, “Gurur duyduk” dedi. söz konusu.

Devrim arabalarının da Meclis’e geldiğini hatırlatan Yılmaz, “Bu dönemin o dönemin ortasından tek farkı milli iradeye saygı duymak ve milli iradenin gereklerini yerine getirmektir. Bu yönetim halk ne isterse onu yapar. . Millet o dönemdeki insanları istemez miydi?” Halktan biri devrim arabası kullansa herkes gurur duymaz mı? Ancak milletin iradesi ile yönetenlerin iradesi her zaman örtüşmez. denk gelmediği bir dönemdi. Bu dönem, millet iradesi ile devleti yönetenlerin iradesinin kesiştiği ve birleştiği bir dönemdir. Gururluyuz. Ülkemiz için hayırlı olsun” dedi.

“Kervan dümdüz yola çıkıyor” ifadesini kullanan Yılmaz, Togg’un eksikleri olsa da daha da gelişeceğini belirterek, emeği geçenlere ve risk alan kahramanlara teşekkür etti. Yılmaz, “Allah bu milletin yolunu ve bahtını açık eylesin” dedi. dedi.

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay da çok mutlu olduğunu ve tarihi bir an yaşadığını ifade etti. “Ağlamak istiyorum.” Akçay, 61 yıl öncesinin acısının büyük bir özlem ve hasrete dönüştüğünü söyledi.

Türkiye’nin kaybettiği yılları telafi ettiğine dikkat çeken Akçay, “Hayırlı olsun” dedi. söz konusu.

Yolda giderken gördükleri vatandaşların gözlerindeki ışıltının ayrı bir anlamı olduğunu vurgulayan Akçay, Türk milletinin çok daha büyük işler başaracağına inandığını ifade etti.

Gazetecilerin sorusu üzerine Erkan Akçay, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin de merakla Togg almayı beklediğini belirtti.

Daha sonra otomobili incelemeye gelen AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Türkiye’nin ilk kez kendi markasıyla otomobil üreteceğine dikkat çekerek, “Devrim otomobilini yarıda kesenlerin torunları olmayacak” dedi. Togg’u engelleyebilir.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu