Haber

Yeniden Refah Partisi, Gazze’ye insani yardım için Türk Silahlı Kuvvetleri’nin görevlendirilmesini talep etti

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Gazze’ye insani yardım ulaştırılması amacıyla oluşturulacak güvenlik koridorunda Türk Silahlı Kuvvetlerine görev verilmesi konusunda TBMM Başkanlığı’na talepte bulunduklarını duyurdu.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, Yeniden Refah Partisi olarak 7 Ekim’den bu yana Müslüman ülke yöneticilerine somut adımlar atmaya ve yaptırım uygulamaya çağrıda bulunduklarını hatırlattı. İsrail’in Gazze’deki zulmünü durdurmak için ne yazık ki şu ana kadar Müslüman ülke yöneticilerine somut adımlar atmaya ve İsrail’in Gazze’deki zulmünü durdurmaya yönelik yaptırımlar uygulamaya çağırıyorduk. Hiçbir adım atılmadı ve zulüm tüm dehşetiyle devam ediyor. Bugün diyoruz ki, en azından oradaki masum sivillere insani yardım ulaştıralım. Bu konuyla ilgili biz Refah Partisi milletvekilleri olarak TBMM Başkanlığı’na dilekçeyle başvurduk. Dilekçe metnimiz şu şekildedir;

Yıllarca İsrail saldırıları nedeniyle abluka altında yaşamaya mahkum edilen Gazze’deki Filistin halkının yaşadığı mahrumiyetlerin hafifletilmesi için Türkiye’den ve dünyadan sağlanan insani yardımların doğrudan mağdurlara ve ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması gerekiyor. Türk Kızılayı, Filistin Kızılayı ve Uluslararası Kızılhaç Komitesi ile işbirliği içerisinde. Karada güvenli bölge ve güvenlik ortamının oluşturulması amacıyla sınırları, kapsamı ve büyüklüğü Cumhurbaşkanınca belirlenecek Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarının Gazze’de bir yıl süreyle görevlendirilmesine karar verilmesini saygıyla talep ve talep ediyoruz. Anayasanın 92’nci maddesi uyarınca denizde koridor.’ Bu talebin bir an önce Meclis’te oylanmasını istiyoruz ve Meclis’te temsil edilen tüm partilerin desteğiyle Meclis’imizin bu yönde bir karar almasını istiyoruz.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu