Haber

Zaharova, Macron’un ‘Hamas’a karşı koalisyon’ çağrısının gerçek nedenini açıkladı

Macron’un İsrail Başbakanı Binyamin NetanyahuOrtak basın toplantısında şunları söyledi: Terör örgütü DEAŞ’a karşı ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun Hamas’a karşı da savaşmaması gerekiyor.‘i’ içeren teklif Sputniktakdir etmek Mariya ZakharovaFransa’nın bu teklifinin ideolojik temellere dayandığını vurguladı.

Paris’in ortaya attığı bu fikrin Ortadoğu’da silahlı çatışmaların daha da tırmanmasına yol açacağına işaret eden Zaharova, şunları söyledi: Paris ve diğer bazı uluslararası aktörlerin dile getirdiği öneri, bölgesel olmayan güçlerin Doğu Akdeniz’deki askeri varlığının artmasıyla desteklenen Ortadoğu gerilimlerini daha da artıracak bir adımdır. Bunun sonucu, Orta Doğu’daki silahlı çatışmanın daha da tırmanması, çatışmanın uluslararasılaşması ve yeni katılımcıların katılımıdır.” açıkladı.

Macron’un bölge dışı yetkileri Doğu Akdeniz’deAskeri varlıklarını artıracak bir koalisyon kurma teklifi geniş anlamda, Bölgedeki sorunların kökenine inilemiyorAncak bunun uluslararası toplumun uzun süredir şüpheyle yaklaştığı örnek Fransız girişimlerinin ilki olmadığını vurgulayan Zaharova, değerlendirmesini şöyle sürdürdü:

“Paris’in ideolojik güdümlü eylemleri çoğu zaman tam tersi etki yaratıyor ve yalnızca söz konusu ülkelerdeki durumun istikrarsızlaşmasına yol açıyor. “Fransa, çatışma bölgesinde ateşkes ve kan dökülmesine yönelik samimi çalışmalara gerçekten katkıda bulunmak istiyorsa, o zaman Filistin-İsrail ve Orta Doğu çatışmasını çözmek için siyasi ve diplomatik araçlara odaklanma ihtiyacı konusundaki tutumumuzu destekleyebilir.”

Rusya Dışişleri Bakanlığı SözcüsüBu nedenle İsrail ve Filistinlileri tüm tartışmalı konuları görüşmek üzere doğrudan müzakereleri hızla başlatmaya çağırdıklarını yineleyerek, Rusya’nın, BM Genel Kurulu’nun iyi bilinen kararları uyarınca 1967 sonlarında başkenti Doğu Kudüs’te olacağını belirtti. İsrail ile barış ve güvenlik içinde bir arada yaşayan… bağımsız bir FilistinDevletin kurulmasından yana olduğunu hatırlattı.

24 Ekim’de İsrail’i ziyaret etti Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel MacronHamas’la mücadele için bölgesel ve uluslararası bir koalisyon kurulması çağrısında bulunmuştu.

Gazze’deki esirlerin tamamının serbest bırakılması beklentisini dile getiren Macron, ABD öncülüğünde terör örgütü DEAŞ’a karşı oluşturulan uluslararası koalisyonun Hamas’a karşı da mücadele etmesi gerektiğini öne sürdü.

haberkecioren.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

- -
Başa dön tuşu