Haber

Emekli Amiral Türker Ertürk: Demirtaş Türkiye için şans

Emekli amiral Türker Ertürk, HDP’nin Türkiye partisi olma yolunda yöneticilerine büyük sorumluluk düştüğünü kaydederek, “Biz de onlara doğru adım atmalıyız ki onlar da Türkiye’nin partisi olma yolunda adım atsınlar” dedi.

Ertürk, Halk TV’de katıldığı programda Demirtaş’ın Türkiye için bir baht olduğunu, ‘HDP’nin Türkiye partisi olma yolunda’ büyük katkılarının olduğunu belirterek, ‘kendilerine’ düşen sorumluluğun da yerine getirilmesi gerektiğini aktardı.

‘HDP’NİN TÜRKİYE PARTİSİ OLMASINI İSTİYORUZ’

Ertürk, şunları söyledi:

“Demirtaş’ın Türkiye için bir baht olduğunu düşünüyorum. Demirtaş niçin talih Türkiye için, HDP’nin Türkiye’nin partisi olma yolunda önemli ataklar yaptı. Bundan sonra da yapabilir, bunun emarelerini görüyorum.

Biz halk olarak aslında HDP’nin Türkiye partisi olmasını istiyoruz. Natürel ki Demirtaş’a, HDP’nin yöneticilerine bu bahiste büyük sorumluluklar düşüyor ancak bize de düşüyor. Biz de onlara gerçek adım atmalıyız ki onlar da Türkiye’nin partisi olma yolunda adım atsınlar.

Ama AKP iktidarı bu talihi yok etmeye çalışıyor. Ne için? Zira bugün Kürt oyları üzerinde belirleyici olan Demirtaş.

Ben bölgeyi gezerken bunu gözlemlemiş biri olarak söylüyorum, yalnızca okuduklarıma dayanarak değil. Seçim kazanabilmek için Öcalan’la, artık Kürt oylarında belirleyici olma özelliğini kaybetmiş Kandil’le, artık de PYD’yle, bir formda üçlü kıskaçla Demirtaş’ı itibarsızlaştırmaya çalışılıyor. Bir formda bu işe ABD’yi de dahil ederek Kürt oylarını mobilize etmeye çalışıyor.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu