Ekonomi

Jefferies, Microsoft’un önümüzdeki çeyrek için temkinli tahminlerde bulunduğunu söylüyor

Çarşamba günü, Jefferies’deki finansal analistler yatırımcılara Microsoft’un (NASDAQ:MSFT) dördüncü mali çeyrek beklentilerinin temkinli olmasını beklediklerini bildirdi. Microsoft’un en son üç aylık mali sonuçlarını 25 Nisan Perşembe günü açıklaması planlanıyor.

MSFT hisselerinin satın alınmasını öneren ve hedef fiyatını 550 dolar olarak belirleyen yatırım şirketi, üçüncü çeyrekte sabit kur üzerinden yıllık %14’lük bir gelir artışının (ikinci mali çeyrekteki %16’ya kıyasla) elde edilebileceğine inanıyor. Bu öngörü, 3 puanlık daha zorlu bir karşılaştırmanın yanı sıra Activision Blizzard’ın satın alınmasından elde edilen 3 puanın üzerinde bir faydayı da hesaba katıyor.

Yapay zekanın iş dünyası üzerindeki etkisiyle ilgili olarak analistler, bu yılın ikinci yarısından itibaren benimsemede istikrarlı bir artış olacağını ve 2025 yılına kadar önemli entegrasyon ve gelir artışına yol açacağını öngörüyor.

“Araştırmamız Azure’un yapay zeka hizmetlerine yönelik yüksek bir talep olduğunu ve daha fazla sistem uygulandıkça bilgi işlem görevlerinde bir artış olduğunu gösterdiğinden, yapay zekanın Microsoft’un Azure bulut bilişim hizmetinin büyümesine katkısının genişleyeceğini tahmin ediyoruz.”

Jefferies, “Microsoft’un Copilot gibi yapay zeka tabanlı özelliklerinin güçlü bir şekilde benimsendiğine ve dördüncü mali çeyrekte yapay zekadan yıllık 10 milyar dolar yinelenen gelir elde etme hedefine doğru ilerlediğine dair kanıt arıyoruz” dedi.

Sonuç olarak analistler, Microsoft’un yapay zeka ile ilgili hem altyapı hem de uygulamalardaki fırsatlardan kazanç elde etmek üzere konumlanmış lider şirket olduğu görüşünü koruyor.

Bu makale yapay zeka yardımıyla oluşturulmuş ve çevrilmiş olup bir editör tarafından gözden geçirilmiştir. Daha fazla ayrıntı için lütfen Hüküm ve Koşullarımıza bakın.

mihaliccik-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

- -
Başa dön tuşu