Haber

Şile Sofular Köyü’nde Denizde Bulunan Gülleler Yok Oldu

Şile Sofular Köyü’nde denizde bulunan top mermileri, Sualtı Savunma Grup Komutanlığı’nın (SAS) kararıyla gruplar tarafından imha edildi. Geçtiğimiz Cuma günü denizde top mermisi olduğunun tespit edilmesi üzerine SAS ekipleri bölgede tarama yaptı. Top mermilerinin çıkarılmasının ardından konutların bulunduğu bölgede ve plajda güvenlik önlemi alındı. Tespit edilen 28 top mermisi sabah saatlerinde SAS ekipleri tarafından imha edildi.

Olay, geçtiğimiz Cuma günü Şile Sofular Köyü’ndeki Sofular Halk Plajı’na yüzmeye gelen bir vatandaşın denizde çok sayıda patlamamış top mermisi görmesi üzerine ortaya çıktı. Olay yerine jandarma ve itfaiye sevk edildi. Jandarma ekipleri tarafından Sualtı Savunma Grup Komutanlığı’na (SAS) bilgi verildi. Sahil boşaltılırken, plaja girişler de kapatıldı.

29 Temmuz Cumartesi günü yapılan çalışmalarda, hava şartları nedeniyle ilk gün dalış yapılamazken, kıyıdan 10 metre açıkta, 1-1,5 metre derinlikte bölgeye dağılmış 9 şüpheli cisim tespit edildi. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı SAS Küme Komutanlığı tarafından yapılan olay yeri incelemelerinde şüpheli cisimlerin top mermisi olduğu belirlendi. 30 Temmuz Pazar günü dalış yapan SAS ekibi, söz konusu mevkide en az 28 top mermisi tespit etti. Bu mühimmatlardan sekizi tespit ve imha için SAS ekibi tarafından indirildi. Jandarma ekiplerince alınan güvenlik önlemlerinin ardından saat 09.15 sıralarında denizden inen 28 top mermisi SAS ekipleri tarafından bir araya getirilerek imha edildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu